Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

ONDERHOUD • HERBESTEMMING • RESTAURATIE • VERDUURZAMING

MONUMENT is

Hét jaarlijkse trefpunt voor professionals in  - en eigenaren/beheerders van - monumentaal vastgoed. Hier treft u innovaties, oplossingen en best practices en kunt u kosteloos talloze symposia en debatten bijwonen.

Data en tickets

MONUMENT 2025 vindt plaats van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 mei 2025. Toegang is gratis door middel van voorregistratie - vanaf dinsdag 18 maart 2025.

Kennisdeling en verbinding

Hét platform voor alle schakels in de keten: netwerken, kennis delen en zaken doen!

MONUMENT wordt ondersteund door Nederland Monumentenland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

HERBESTEMMING & VERNIEUWBOUW

RESTAURATIE & CONSERVERING

ENERGIEBESPARING & COMFORT

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

ARCHITECTUUR & INRICHTING

BOUW- EN RESTAURATIEMATERIAAL

ADVIES & FINANCIERING

DIGITALISERING & TECHNOLOGIE

×

Samenwerkende partners

Media partners

Het laatste nieuws

De Erfgoedstem: het nieuwsplatform voor de Erfgoedsector

Als erfgoedprofessional of monumenteigenaar wil je op de hoogte blijven van het erfgoednieuws. De Erfgoedstem bundelt deze informatie op één platform.

Lees meer...

Alle informatie over monumenten voor gemeenten onder 1 dak

Gemeenten spelen een essentiële rol bij het informeren, begeleiden en stimuleren van eigenaren bij het restaureren, verduurzamen en herbestemmen van hun monument. Vanwege de vergunningsplicht zijn zij vaak het eerste aanspreekpunt voor de monumenteigenaar. Door de toegenomen vraag door onder de meer de wens om te verduurzamen, is de druk op de gemeenten steeds meer toegenomen.

Lees meer...

De Voetnoot vijfde monument in Almere

De Voetnoot in Almere wordt aangewezen als gemeentelijk monument. Daarmee staat de teller op vijf monumenten in de bijna vijftig jaar jonge stad.

Lees meer...

Nominaties BNG Bank Erfgoedprijs 2024 bekend

De gemeenten Apeldoorn, Nieuwegein en Nijmegen zijn genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2024. Deze prijs heeft dit jaar het thema Post 65 erfgoed.

Lees meer...

'Enkel glas monumentaal pand is een gebrek'

De aanwezigheid van enkel glas in een historisch pand in Amsterdam moet, ondanks de monumentale status, als een gebrek worden beschouwd, zo heeft de kantonrechter geoordeeld. Dit betekent dat de verhuurder, Famongo, verplicht is om de gebreken te herstellen.

Lees meer...

Herbert-Jan Hiep (Stichting Next Generation Heritage): 'Gescheiden werelden van jongeren en werkenden bij elkaar brenge

Jongeren van nu stellen heel andere eisen aan hun baan dan vorige generaties. Wat is er nodig om die jongeren te interesseren in een baan in de sector van cultureel erfgoed? De nieuwe Stichting Next Generation Heritage deed er onderzoek naar en zal de uitkomsten daarvan presenteren op de vakbeurs MONUMENT.

Lees meer...