Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

ONDERHOUD • HERBESTEMMING • RESTAURATIE • VERDUURZAMING

MONUMENT is

Hét jaarlijkse trefpunt voor professionals in  - en eigenaren/beheerders van - monumentaal vastgoed. Hier treft u innovaties, oplossingen en best practices en kunt u kosteloos talloze symposia en debatten bijwonen.

Data en tickets

MONUMENT 2024 vindt plaats van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei. Toegang is gratis door middel van voorregistratie - vanaf dinsdag 19 maart 2024.

Kennisdeling en verbinding

Hét platform voor alle schakels in de keten: netwerken, kennis delen en zaken doen!

MONUMENT wordt ondersteund door Nederland Monumentenland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

HERBESTEMMING & VERNIEUWBOUW

RESTAURATIE & CONSERVERING

ENERGIEBESPARING & COMFORT

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

ARCHITECTUUR & INRICHTING

BOUW- EN RESTAURATIEMATERIAAL

ADVIES & FINANCIERING

DIGITALISERING & TECHNOLOGIE

×

Samenwerkende partners

Media partners

Het laatste nieuws

Tijdschrift RCE zoomt in op raamisolatie

Het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed duikt in de afwegingen die moeten worden gemaakt voor het isoleren van vensters in monumenten. Hilde van Meeteren, adviseur architectuurhistorie bij de RCE, omschrijft uitgebreid de diverse aandachtspunten.

Lees meer...

Aanmelding Van Vollenhovenprijs geopend

Het is weer mogelijk om een herbestemmingsproject voor de Pieter van Vollenhovenprijs aan te dragen. De prijs voor een particulier of organisatie die de uitdaging is aangegaan om een monument te behouden door het een nieuwe bestemming te geven.

Lees meer...

Boerderijenfonds deelt praktijkervaring

Het Boerderijenfonds heeft een digitaal magazine uitgebracht waarin zeven eigenaren van agrarisch erfgoed vertellen over de herbestemming, restauratie en verduurzaming van hun historische boerderij.

Lees meer...

De juiste lei voor elk monument

Lei Import uit Maasbracht is een van de vaste deelnemers van de beurs MONUMENT. De importeur van natuurleien houdt zich nadrukkelijk bezig met advisering en begeleiding van monumentale projecten. Het bedrijf levert tevens dakramen met authentieke uitstraling en zelfs een indak-PV-systeem.

Lees meer...

“Je moet weten wat je doet en wat je kunt”

“Het namaken en herstellen van monumentaal stucwerk vereist veel kennis van materialen en technieken. Belangrijk is dat je weet wat je zelf kunt en weet wie je waarvoor kunt vragen”, zegt voorzitter Lois Vlasblom van het Neerlandsch Stucgilde.

Lees meer...

Project: transformatie fabriek Vasim Nijmegen

De iconische voormalige vliegasfabriek Vasim aan de Waal in Nijmegen is getransformeerd tot hotspot voor de creatieve industrie. Het ontwerp hiervoor is van de hand van Zecc, in opdracht van Lingotto & KlokGroep.

Lees meer...