Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

ONDERHOUD • HERBESTEMMING • RESTAURATIE • VERDUURZAMING

MONUMENT is

Hét jaarlijkse trefpunt voor professionals in  - en eigenaren/beheerders van - monumentaal vastgoed. Hier treft u innovaties, oplossingen en best practices en kunt u kosteloos talloze symposia en debatten bijwonen.

Data en tickets

MONUMENT 2024 vindt plaats van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei. Toegang is gratis door middel van voorregistratie - vanaf dinsdag 19 maart 2024.

Kennisdeling en verbinding

Hét platform voor alle schakels in de keten: netwerken, kennis delen en zaken doen!

MONUMENT wordt ondersteund door Nederland Monumentenland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

HERBESTEMMING & VERNIEUWBOUW

RESTAURATIE & CONSERVERING

ENERGIEBESPARING & COMFORT

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

ARCHITECTUUR & INRICHTING

BOUW- EN RESTAURATIEMATERIAAL

ADVIES & FINANCIERING

DIGITALISERING & TECHNOLOGIE

×

Samenwerkende partners

Media partners

Het laatste nieuws

Project: Kröller-Müller gaat uitbreiden

Het Kröller-Müller Museum heeft ambitieuze uitbreidingsplannen. Uitbreiding van het gebouw is nodig om meer ruimte te scheppen voor de collectie, die van wereldniveau is en waarvan nu noodgedwongen grote delen in depot blijven.

Lees meer...

Kasteel de Haar is mooiste monument

Van alle monumenten en andere publiekstoegankelijke gebouwen vindt de Nederlander Kasteel de Haar het mooist. Het kasteel bij Utrecht wint het hiermee van Kunstmuseum Den Haag en Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Lees meer...

‘Toekomst Religieus Erfgoed’ krijgt vervolg

Acht landelijke partners hebben getekend voor het vervolg van de gezamenlijke nationale kerkenaanpak in Nederland. Deze aanpak wordt sinds 2018 succesvol gevoerd onder de noemer Programma Toekomst Religieus Erfgoed.

Lees meer...

Monumentenwacht in beeld bij Bovenkerk

RTV Oost bracht het werk van Monumentenwacht in beeld aan de hand van een inspectie van De Bovenkerk in Kampen. Inmiddels is de restauratie van dit ‘grootste monument van Noordoost-Nederland’ van start gegaan.

Lees meer...

Afwegingskader voor vergunning verduurzaming

Om gemeenten te ondersteunen heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een geïllustreerd afwegingskader opgesteld over de verduurzamingsingrepen bij (woonhuis)monumenten.

Lees meer...

Groot Tuighuis wint Erfgoed Duurzaamheidprijs

Het onlangs verbouwde en verduurzaamde nieuwe Erfgoedcentrum in Den Bosch is in de categorie zakelijk de winnaar geworden van de Erfgoed Duurzaamheidsprijs 2023.

Lees meer...