Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

ONDERHOUD • HERBESTEMMING • RESTAURATIE • VERDUURZAMING

MONUMENT is

Hét jaarlijkse trefpunt voor professionals in  - en eigenaren/beheerders van - monumentaal vastgoed. Hier treft u innovaties, oplossingen en best practices en kunt u kosteloos talloze symposia en debatten bijwonen.

Data en tickets

MONUMENT 2025 vindt plaats van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 mei 2025. Toegang is gratis door middel van voorregistratie - vanaf dinsdag 18 maart 2025.

Kennisdeling en verbinding

Hét platform voor alle schakels in de keten: netwerken, kennis delen en zaken doen!

MONUMENT wordt ondersteund door Nederland Monumentenland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

HERBESTEMMING & VERNIEUWBOUW

RESTAURATIE & CONSERVERING

ENERGIEBESPARING & COMFORT

VASTGOEDBEHEER & ONDERHOUD

ARCHITECTUUR & INRICHTING

BOUW- EN RESTAURATIEMATERIAAL

ADVIES & FINANCIERING

DIGITALISERING & TECHNOLOGIE

×

Samenwerkende partners

Media partners

Het laatste nieuws

770 miljoen extra nodig voor Rijksmonumenten

De komende tien jaar is 770 miljoen euro extra nodig voor restauraties van rijksmonumenten die geen woonhuis zijn. Het gaat om kerken, kloosters, molens, vuurtorens en boerderijen met een grote cultuur-historische waarde.

Lees meer...

‘Monumenten maken sterke vlucht naar voren’

Woningcorporaties hebben meer karakteristieke en monumentale woningen in bezit dan vaak gedacht. Wat moet er gebeuren om ze te verduurzamen?

Lees meer...

'Je kunt niet zo maar overal dubbel glas in zetten'

Er zijn volop mogelijkheden om enkel glas in monumenten op een passende manier te vervangen door beter isolerend glas, maar elk monument is anders en vraagt zijn eigen oplossing.

Lees meer...

Throwback: de beurs op met redacteur Henk Wind 

Het is al weer even geleden, maar we blikken nu eenmaal met veel plezier terug op die geslaagde editie van de vakbeurs MONUMENT, afgelopen mei in de Brabanthallen. Onze redacteur Henk Wind was er ook een dagje en deed verslag van zijn observaties!

Lees meer...

‘Historische panden vragen ander type schilder’

Onderhoud aan vooroorlogse panden vraagt specifieke deskundigheid. Houtrot komt veel voor, vaak als gevolg van verkeerd uitgevoerd onderhoud. “Vooral particuliere eigenaren zijn zich daar onvoldoende van bewust”, constateert Marc Vogel van Sibbing Schilderwerken.

Lees meer...

‘Inspectie onmisbaar bij plannen voor bestaand vastgoed’

Een focus op het bestaande is wat Nebest, exposant op MONUMENT 2024, kenmerkt. Niet voor niets ligt de basis van het bureau in het uitvoeren van inspecties. Die zijn onmisbaar bij onderhoud, renovatie, restauratie en transformatie.

Lees meer...