Exposant aan het woord: Monu-Verre
Exposant aan het woord: Monu-Verre
Hoogwaardige, isolerende beglazing, met behoud van de bestaande vensters en met respect voor ons erfgoed.
Monu-Verre, sinds begin 2019 als merknaam actief in Nederland, maakt een groot assortiment restauratieglas. En omdat ze ook het hele fabricageproces zelf in de hand hebben, kan er veel op het gebied van dikte, isolatie, geluids- en braakwering.
Wie/wat is Monu-Verre?
Monu-Verre is het onderdeel van Nissink Glas, dat zich bezighoudt met ontwikkeling en productie van restauratieglas. Hun motto is ‘De overtreffende trap als het om uw duurzame glasrestauratie gaat.’ Dat geeft direct hun ambitie aan, nl. hét adres in Nederland zijn waar monumenteneigenaren en - beheerders met hun glasvragen aankloppen. Doordat zij het glas zelf maken in hun fabriek in IJsselmuiden, hebben ze ook het hele proces in de hand. Dat duurzaamheid bij monumenten tegenwoordig een harde eis is geworden, vertaalt zich bijvoorbeeld bij Monu-Verre direct in het product: hoogwaardige, isolerende beglazing, met behoud van de bestaande vensters en met respect voor ons erfgoed.
Waarom opnieuw ingeschreven voor MONUMENT?
“Vorig jaar was het eerste jaar van de beurs én ons startjaar in Nederland.”, zegt Directeur Robert Nissink. “En dat is goed bevallen. De belangrijkste commerciële reden was dat we onder de indruk waren van de leads en opdrachten die uit de beurs voortkwamen. Daarnaast hadden een mooie stand op een perfecte plek, dus die wilden we in 2020 graag opnieuw hebben.”
Sterke kanten Monu-Verre
Nissink noemt twee eigenschappen als belangrijkste voordelen van Monu-Verre, “We gaan heel ver om de wensen van de klant te verwezenlijken én we doen heel veel aan productontwikkeling. Zo is het mogelijk om rekening te houden met geluidswering, inbraakbeveiliging en gewenste isolatiewaarden, in een raam van 10,5 mm, dat past in het bestaande kozijn. Normaal gesproken werken we altijd met isolatieglas met spouw. Maar, als dat echt niet lukt, dan kunnen ook kijken naar wat er mogelijk is met een warmtewerende coating. Er zijn dus veel mogelijkheden om het beste glas te krijgen, binnen de technische en budgettaire eisen en wensen van de klanten.”
B to B zakendoen, maar meedenken met de particulier
Die klanten zijn in principe altijd bedrijven. “We doen altijd zaken met de aannemer/glaszetter, want we respecteren de ‘bedrijfskolom’, dat staat buiten kijf. Maar”, zegt Nissink, “ we denken ook graag mee met een particuliere monumenteneigenaar, die bijzondere omstandigheden heeft. Daar leren we zelf ook weer van.”