Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Miljoenen extra voor Groningse monumenten

Voor het onderhoud en restauratie van rijksmonumenten in het aardbevingsgebied in Groningen is volgend jaar 9,5 miljoen euro beschikbaar.

Lees meer...

Alexa Sies-Wilders is Monumententalent 2022

Restauratieschilder Alexa Sies-Wilders is winnaar van de Monumententalentprijs 2022, die ontwikkeling van jonge erfgoedprofessionals wil stimuleren.

Lees meer...

Klimaat & Erfgoed wil gesprek over toekomst

Er is een nieuw platform Klimaat & Erfgoed gelanceerd. De oprichters beogen een kritisch gesprek over de gevolgen van klimaatverandering op erfgoed.

Lees meer...

Energie voor verduurzaming van monumenten

Verduurzaming van bestaand vastgoed – waaronder monumenten – was een belangrijk aandachtsveld op de vakbeurs Energie. We geven een korte impressie.

Lees meer...

Project: Museum W combineert oud en nieuw

Museum W in Weert is heropend na een ingrijpende verbouwing. Aan het markante Rijksmonument is een opvallende goudkleurige gevel toegevoegd.

Lees meer...

Hans Boogert voorzitter Vakgroep Restauratie

Hans Boogert van Bouwbedrijf Boogert Oosterland is de nieuwe voorzitter van Vakgroep Restauratie. Hij neemt deze functie over van Aafke van der Werf.

Lees meer...

Hoger budget voor herbestemmingsregeling

Het budget voor het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken naar herbestemming van monumenten is met € 490.000 verhoogd, naar bijna 3,4 miljoen euro.

Lees meer...

80 voorbeelden erfgoed en klimaatadaptatie

Effecten van klimaatverandering zijn ook voor erfgoed zichtbaar. Een nieuw rapport bevat tachtig Europese praktijkvoorbeelden en sterke aanbevelingen.

Lees meer...

Kwaliteitsketen monumentenzorg hapert

Weersinvloeden, duurzaamheidseisen, nieuwe wetgeving en een uiterst krappe arbeidsmarkt trekken een grote wissel op de zorg voor onze monumenten.

Lees meer...

Nationaal Monumentencongres 3 november 2022

Het Nationaal Monumentencongres vindt dit jaar plaats op 3 november in Fort Voordorp in Groenekan (vlakbij Utrecht). Een kans om collega’s uit de erfgoedsector weer te ontmoeten.

Lees meer...