Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Kennisprogramma 2020: een tipje van de sluier

Een goed kennisprogramma zorgt mede voor de juiste bezoekers op de beurs. Inzet: een inhoudelijk sterk én zo actueel mogelijk programma.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Monu-Verre

Hoogwaardige, isolerende beglazing, met behoud van de bestaande vensters en met respect voor ons erfgoed.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Gebroeders Bril

Ambachtelijke lood-, zink- en koperwerken van de Gebroeders Bril: “Het echte oude vakwerk is onze passie.”

Lees meer...

Exposant aan het woord: Schakel & Schrale

Bouwbedrijf Schakel & Schrale; al en eeuw lang een krachtige combinatie van liefde voor erfgoed en innovatie.

Lees meer...

Synergie bij zusterbeurzen: RENOVATIE en MONUMENT samen van meerwaarde voor de sector

In Den Bosch vond vorige week editie 6 van de vakbeurs RENOVATIE plaats; voor het eerst in combinatie met MONUMENT. Zevenduizend professionals en vastgoedeigenaren beleefden er een enerverende dag.

Lees meer...

Handgeschilderd behang, opleving van een verdwenen ambacht

Speciaal voor de vakbeurs MONUMENT heeft Snijder&Co een kamergroot behangsel geschilderd. Het kleurrijke behang met vogels is te zien in de stand van de firma Oostendorp (stand A055).

Lees meer...

Monument in de spotlight: Hermitage Amsterdam

Het Amstelhof aan de Amstel uit 1682 is gebouwd als oudevrouwenhuis door de Diaconie van de Nederlands Hervormde gemeente. In 2007 werden de laatste bewoners (inmiddels ook mannen) overgeplaatst naar andere tehuizen. Het gebouw onderging een ingrijpende metamorfose en opende in 2009 haar deuren als dependance van de Hermitage in Sint Petersburg. Onlangs werden 316 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. In 2020 wil het museum van het gas af en als all electric museum verder gaan met eigen energieopwekking.

Lees meer...

In de actualiteit: hoe zit dat nu met zonnepanelen?

Het CBS maakte vorige week bekend dat het aantal zonnepanelen op daken van woningen en bedrijven hard groeit. Maar de regelgeving rond het plaatsen van zonnepanelen wordt door veel bewoners als verwarrend ervaren, helemaal als het gaat om monumenten. Gertjan de Boer, beleidsmedewerker cultuurhistorie en landschap bij Gemeente De Ronde Venen, legt uit hoe het zit.

Lees meer...

Programma: Duurzaamheidsmaatregelen voor monumentale woningen: De praktijk door kennispartner het Restauratiefonds

Particuliere eigenaren moeten soms lastige afwegingen maken wanneer zij hun monument willen verduurzamen. In het Monumenttheater spreken op donderdag 16 mei tussen 13.00 en 14.00 daarom twee mensen uit de praktijk: een monumenteigenaar met eigen ervaringen en DuMo adviseur Annelies Lely (Dijkoraad).

Lees meer...

Programma: Workshop Craeft Advies: De monumentale krochten van het omgevingsrecht

In deze workshop bespreekt Jasper Vijfhuizen de steeds complexere wet- en regelgeving in het omgevingsrecht. "Het herbestemmen van monumenten gaat steeds vaker gepaard met niet alleen de zorg voor monumenten maar tevens met de zorg voor een kwetsbaar leefmilieu. We zullen bespreken hoe een efficiënt planproces tot stand komt waarin begrip is voor alle belangen en waarmee we ook ons doel weten bereiken. Tevens kijken we naar welke objectieve kaders het bevoegd gezag stelt en welke subjectieve ruimte daarin is te benutten."

Lees meer...