Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Project: Voorlopig ontwerp Prinsenhof klaar

Een ontwerpteam onder leiding van BiermanHenket heeft een voorlopig ontwerp gepresenteerd voor het Prinsenhof, met daarin Museum Prinsenhof Delft.

Lees meer...

Meerjarenbrief: De kracht van creativiteit

Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft de meerjarenbrief ‘De kracht van creativiteit / Cultuur midden in de samenleving’ naar de Tweede Kamer gestuurd.

Lees meer...

Handboek kleurenpalet voor behoud Veenhuizen

Gevangenisdorp Veenhuizen is anderhalve eeuw geleden buitengewoon samenhangend vormgegeven. Een handboek met kleurenpalet helpt dat beeld te behouden.

Lees meer...

Heemschut: boek en brochure Religieus Erfgoed

Om te inspireren en de discussie te voeden over de toekomst van religieus erfgoed presenteert Heemschut een brochure en een boek over dit thema.

Lees meer...

Zoektocht naar energiebesparing monumenten

Eigenaren van monumenten zoeken naarstig naar manieren om energie te besparen. MONUMENT is voor leveranciers dé kans om met hen in gesprek te raken.

Lees meer...

Project: restauratie Amsterdamse Bostheater

De Gemeente Amsterdam heeft Schakel & Schrale opdracht gegeven voor de restauratie en vernieuwing van het Amsterdamse Bostheater.

Lees meer...

Miljoenen extra voor Groningse monumenten

Voor het onderhoud en restauratie van rijksmonumenten in het aardbevingsgebied in Groningen is volgend jaar 9,5 miljoen euro beschikbaar.

Lees meer...

Alexa Sies-Wilders is Monumententalent 2022

Restauratieschilder Alexa Sies-Wilders is winnaar van de Monumententalentprijs 2022, die ontwikkeling van jonge erfgoedprofessionals wil stimuleren.

Lees meer...

Klimaat & Erfgoed wil gesprek over toekomst

Er is een nieuw platform Klimaat & Erfgoed gelanceerd. De oprichters beogen een kritisch gesprek over de gevolgen van klimaatverandering op erfgoed.

Lees meer...

Energie voor verduurzaming van monumenten

Verduurzaming van bestaand vastgoed – waaronder monumenten – was een belangrijk aandachtsveld op de vakbeurs Energie. We geven een korte impressie.

Lees meer...