Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Nieuw textiel in monumentale interieurs

Met textiele wandbespanningen, gordijnen en meubelstoffering creëert Oostendorp monumentale interieurs zoals die er destijds uit hadden kunnen zien.

Lees meer...

Handgeschilderde behangsels voor buitenplaats

Snijder&CO heeft voor de historische buitenplaats Huize Vennebroek handgeschilderde behangsels gemaakt. Samen vormen ze een ‘kamer in het rond’.

Lees meer...

Regeling instandhoudingssubsidie verandert

Vanaf 1 februari tot en met 31 maart 2022 kunnen eigenaren weer instandhoudingssubsidie aanvragen voor rijksmonumenten die geen woonhuis zijn.

Lees meer...

BOEi maakt jubileumboek over herbestemming

BOEi heeft een boek uitgebracht over 25 jaar herbestemming in Nederland, getiteld ‘KIJK!’. BOEi investeerde in 25 jaar ruim 200 miljoen euro.

Lees meer...

Kerkenvisie: dialoog over de toekomst erfgoed

Welk religieus erfgoed is belangrijk om te bewaren voor de toekomst, waarom en hoe? ‘Kerkenvisie’ blijkt daarbij een zinvol beleidsinstrument.

Lees meer...

Coating zorgt voor beter klimaat in monument

Een muurverf met keramische toevoeging werkt vochtregulerend en warmtereflecterend. Vooral bij monumenten is de coating binnen én buiten nuttig.

Lees meer...

Let op vochthuishouding bij na-isoleren

Bij het isoleren van monumenten is het belangrijk om te kiezen voor een dampopen systeem. Dat voorkomt verstoring van de vochthuishouding in de gevel.

Lees meer...

Let op de verzekering bij herbestemming

Bij herbestemmen van religieus en monumentaal erfgoed verdient de opstalverzekering extra aandacht. Bouwwerkzaamheden kunnen leiden tot extra risico. Daarbij vereist het bepalen van de herbouwwaarde van monumentale onderdelen specialistische kennis.

Lees meer...

Nieuwe functies voor voormalige boerderijen

Instandhouden en herbestemmen van agrarisch erfgoed is belangrijk voor de vitaliteit van het platteland. Zestien regionale boerderijenstichtingen en koepelorganisatie Agrarisch Erfgoed Nederland (AEN) maken zich daar sterk voor. Daarbij gaat het om meer dan alleen wonen. De nieuwe functie moet iets toevoegen en bijdragen aan de leefbaarheid van het platteland.

Lees meer...

BOEi herbestemt kwetsbaar cultureel erfgoed

Al 25 jaar lang houdt BOEi zich bezig met restaureren en herbestemmen van kwetsbaar cultureel erfgoed. Dat heeft inmiddels geresulteerd in een lange lijst van succesvolle projecten. Maar het aanbod van objecten is groter dan BOEi kan oppakken en neemt zelfs nog steeds toe.

Lees meer...