Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Project uitgelicht: museum Schoenenkwartier

Het Schoenenkwartier is een nieuw museum en kenniscentrum. Het is gehuisvest in een rijksmonumentaal complex dat is getransformeerd en uitgebreid.

Lees meer...

Kolonien Weldadigheid ontvangen Erfgoedlabel

De Koloniën van Weldadigheid hebben het Europees Erfgoedlabel in ontvangst mogen nemen. Op 13 juni vond de officiële award ceremony plaats in Brussel.

Lees meer...

Inspectie publiceert Monument en overtreding

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed heeft 'Monument en overtreding. Handreiking voor gemeenten bij strafrechtelijke handhaving' gepubliceerd.

Lees meer...

Drie finalisten voor OMD Groene Sleutel

Het Elevatorhuis in Rotterdam, het Oldschool Hotel in Winterswijk en de watertoren De Reusch in Schimmert zijn de finalisten voor De Groene Sleutel.

Lees meer...

RCE: afwegingskader isoleren rijksmonumenten

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) gaat eigenaren van monumenten helpen met verduurzaming en ontwikkelt hiervoor een afwegingskader.

Lees meer...

Project uitgelicht: voormalig stadhuis

Schakel & Schrale gaat het voormalige stadhuis op de Markt in Wijk bij Duurstede verbouwen. Het rijksmonument is gebouwd tussen 1662 en 1666.

Lees meer...

Kasteel Hoensbroek het allermooiste kasteel

Hoensbroek mag zich het ‘Allermooiste kasteel van Nederland’ noemen. Een vakjury koos het kasteel uit een top 5 die samengesteld was door ANWB-leden.

Lees meer...

Dwalen door resten van keizerlijk paleis

Utrecht heeft op 2 juni 2022 gevierd dat het 900 jaar stadsrechten heeft én de nieuwste historische attractie van Utrecht is geopend: Paleis Lofen.

Lees meer...

Aantasting van hout stoppen en repareren

Het vele hout maakt monumenten soms ook kwetsbaar. Het hout kan worden aangetast door schimmels, zwammen of houtrot, maar ook door houtworm en boktor.

Lees meer...

Hout onmisbaar materiaal voor restauraties

In monumenten is van oudsher veel hout toegepast. Hout is dan ook onmisbaar bij restauraties. Maar dan wel in de goede soorten en maten.

Lees meer...