Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Restaureren met ecologische bouwmaterialen

Juist bij restauratie van monumenten kunnen ecologische bouwmaterialen een belangrijke rol spelen. Met name als het gaat om isolatie, maar ook om afbouw is het belangrijk dat de vochthuishouding van monumenten zo min mogelijk wordt verstoord.

Lees meer...

Erfgoed Duurzaamheidsprijs 2023 geopend

Verduurzamen is ook in 2023 een groot thema voor monumenten. Daarom neemt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen met het Nationaal Restauratiefonds en Nederland Monumentenland wederom het initiatief voor de Erfgoed Duurzaamheidsprijs.

Lees meer...

15 miljoen euro extra voor rijksmonumenten

Het kabinet stelt dit jaar 15 miljoen euro extra ter beschikking om een aantal urgente restauraties van grote rijksmonumenten te ondersteunen. Voorwaarde is dat provincies eenzelfde extra bijdrage leveren, de restauraties een hoge bouwkundige urgentie hebben en dat projecten klaar zijn om te beginnen. Het is een eerste stap in het versterken van het financieringsstelsel voor monumentenzorg.

Lees meer...

Digitaal vastleggen stelt toekomst veilig

Digitale technieken brengen elk detail van een monument in kaart. Dat is handig voor onderhoud, maar het is ook onmisbaar in geval van calamiteiten.

Lees meer...

QuickScan uitgangspunt voor verduurzaming

Verduurzamen van monumenten begint voor Bureau Delfgou met een QuickScan en een plan van aanpak. Daarmee kunnen weloverwogen keuzes worden gemaakt.

Lees meer...

Transformatie: wonen en werken in Martinuskerk

BOEi draagt de Martinuskerk in Schellinkhout over aan twee liefhebbers van religieus erfgoed, die er zullen gaan wonen en werken.

Lees meer...

Rietdekker Slager NCE-Erfgoedstudent 2023

NCE-voorzitter Simon Angel, tevens juryvoorzitter, heeft de titel NCE-Erfgoedstudent 2023 uitgereikt aan rietdekker NCE-student Arend-Jan Slager.

Lees meer...

Nieuwe podcastserie over Post 65-erfgoed

Het derde seizoen van podcastplatform Platte Grond staat, met medewerking van RCE, geheel in het teken van jong erfgoed uit de periode 1965-1990.

Lees meer...

Herinneringsboek voor bewoners van monumenten

Monument en Media helpt bewoners van monumenten bij het maken van een herinneringsboek, met aandacht voor het persoonlijke leven in een monument.

Lees meer...

Structurele aanpak voor herbestemming kerken

De herbestemming van een kerk is steeds een project op zich. COUP werkt met Witteveen+Bos aan een meer seriematige aanpak en oprichting van een fonds.

Lees meer...