Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Kennisprogramma

Actuele uitkomsten 'Monitor Verduurzaming Monumenten'

 • Door:
  Jan-Hylke de Jong, Fenicks; Sjoerd Slagter, het Restauratiefonds
 • Datum:
  dinsdag 23 mei 2023
 • Tijd:
  15:30 - 16:00
 • Locatie:
  Praktijktheater Gebouwd Erfgoed
 • Om de klimaatdoelstellingen te ondersteunen en samen met monumenteigenaren, overheden en monumentorganisaties duurzame ambities te realiseren, is begin 2019 het vierjarige programma Erfgoed en Duurzaamheid van start gegaan. Een van de initiatieven van de gezamenlijke erfgoedpartijen is een Monitor Verduurzaming Monumenten , welke onder meer bestaat uit een enquête onder monumenteigenaren. In deze sessie delen wij de meest actuele uitkomsten en monitorinzichten vanuit het perspectief van de eigenaar en de effecten van de recente energiecrisis op de verbruiken van monumenten op landelijk en regionaal niveau. 

  In deze sessie krijgt u inzicht in welke opgave er ligt en hoe we er in Nederland voor staan met het verduurzamen van monumenten. In welke mate leeft de behoefte aan verduurzaming met de huidige energiekosten? Wat is het effect van hoge energieprijzen gedrag ten opzichte van de ambitie? Welke effecten had dat op monumentale waarden en welke hulp heeft een monumenteigenaar nodig bij de verduurzamingsopgave? 

  Jan-Hylke de Jong oprichter van Fenicks, ontwikkelaar van de digitale landelijke monitor van monumenten en Sjoerd Slagter, marketeer en onderzoeker van het Nationaal Restauratiefonds praten de aanwezigen tijdens een informele vraag en antwoord- sessie bij.

  Doelgroep: erfgoedprofessionals, portefeuillebeheerders, stadsherstellen, eigenaren.

 • Sprekers/Partners

  Jan-Hylke de Jong

  Eigenaar
  Fenicks
  Jan-Hylke de Jong