Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Kennisprogramma

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Opening MONUMENT: Er was eens een toekomst - transitie naar een nieuw, monumentaal tijdperk. Waar liggen de risico's en kansen die we nu onvoldoende zien?

 • Door:
  Ruud Veltenaar, Filosoof, Spreker, Schrijver, Nyenrode, Ruud Veltenaar
 • Datum:
  dinsdag 14 mei 2024
 • Tijd:
  10:30 - 11:30
 • Locatie:
  Podium MONUMENT

 • De vakbeurs MONUMENT wordt geopend door niemand minder dan Ruud Veltenaar. 

  Het zijn ruwe tijden. Op de horizon ontwikkelt zich een perfecte storm, die deze eeuw steeds verder zal aanwakkeren. We hebben te lang gepolderd en pijnlijke maatregelen alsmaar voor ons uitgeschoven. Vanuit het transitiedenken weten we dat de mensheid een crisis nodig heeft om echt te kunnen veranderen. En ook dat we voorbij de woeste, hoge golven moeten kijken, zodat we de onderstroom kunnen zien, waar al veel goeds gebeurt en die snel aan kracht wint. De omwenteling naar een nieuw tijdperk brengt veel onzekerheid en angst met zich mee. 

  • Wat betekent dit voor de gebouwde leefomgeving in het algemeen en voor onze monumenten in het bijzonder? 
  • Wat komt er allemaal op ons af en hoe kunnen we ons het beste verbinden met deze ontketende toekomst? 
  • Waar liggen de eminente risico's en kansen die we nu niet zien? 

  Ruud Veltenaar is filosoof, spreker, schrijver en als faculty member verbonden aan Nyenrode. 

 • Sprekers/Partners

  Ruud Veltenaar

  Filosoof, Spreker, Schrijver, Nyenrode
  Ruud Veltenaar
  Ruud Veltenaar

  Ruud Veltenaar is filosoof, internationaal topspreker, bestsellerauteur en als faculty member verbonden aan Nyenrode, waar hij deel uitmaakt van het Strategisch Leiderschaps Programma. Verder is hij Executive Member en voorzitter van de Global Etics Charter bij Beyond Bretton Woods (een internationale denktank die zich bezighoudt met het ontwerpen van een duurzaam economisch systeem dat voor iedereen werkt, in plaats van anders om. 

  Ruud heeft een achtergrond als leider van bedrijven op bijna alle continenten, van klein tot groot. Verder heeft hij als serieel ondernemer en impact investor een indrukwekkend trackrecord. Zo was hij o.a. (co)founder van Planet Internet en ook Parkmobile is aan zijn vader schoot ontsproten. Zie verder [ HomePage

  Wat doet Ruud? Als inspirator van transformatie verschaft Ruud duidelijkheid over de toekomst en biedt hij hoop op een betere wereld. Want laten we eerlijk zijn, als we naar buiten kijken, oogt het knap onrustig in onze wereld. Wat komt er nog meer op ons af en hoe kunnen we ons verbinden met de aandienende, of nog beter gezegd, de ontketende toekomst? Waar liggen de kansen die we nu niet zien, laat staan benutten. 

  Waar spreekt Ruud over? Ruud spreekt, schrijft en hoogleert in het algemeen over een wereld in transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. Een omwenteling naar een nieuw tijdperk, met een meer duurzame leefomgeving en veerkrachtige, betrokken samenleving. Wat zijn de vit aleideeën en oplossingen voor de wereld van morgen? Hoe kunnen we ons opnieuw verbinden? Met de natuur. Met elkaar. En met Zelf (de Bedoeling)