Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Kennisprogramma

Stromende grachten en groene parken: hoe houden we historische buitenplaatsen klimaatproof?

 • Door:
  Yvonne Molenaar, Stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen; Jephta Dullaart, Erfgoed Deal; Ivor de Baat, Stichting Het Utrechts Landschap;
 • Datum:
  dinsdag 23 mei 2023
 • Tijd:
  13:30 - 14:30
 • Locatie:
  Podium MONUMENT

 • In Nederland zijn ruim 550 historische buitenplaatsen en landgoederen die gezamenlijk meer dan 18.000 hectaren bedekken. Buitenplaatsen zorgen lokaal voor werkgelegenheid en een duurzame en gezonde leefomgeving, met ruimte voor recreatie en rust in verstedelijkte gebieden.

  Met het Erfgoed Deal Kennisprogramma Klimaatrobuuste Buitenplaatsen hebben zeven overheidsinstellingen en particuliere organisaties geëxperimenteerd in de praktijk. Er zijn proeftuinen en klimaatrobuuste tools ontwikkeld en er is interdisciplinaire samenwerking gezocht met vertegenwoordigers en kennispartners op het gebied van erfgoed, klimaat en water.

  Dit project maakt onderdeel uit van het Programma Erfgoed Deal. Met een aantal voorbeelden uit de praktijk van het programma zal worden toegelicht hoe erfgoed benut en versterkt kan worden in de aanpak om landelijke en stedelijke gebieden klimaatbestendig te maken.

  Doelgroep: Beleidsmedewerkers / ambtenaren / particuliere en museale eigenarenprofessionals en geïnteresseerden die op enigerlei wijze betrokken zijn bij klimaatadaptatie en of groen en blauw erfgoed. Of zelf goede plannen en ideeën hebben, die passen bij de doelstellingen van de Erfgoed Deal

 • Sprekers/Partners

  Yvonne Molenaar

  Directeur
  SKBL
  Yvonne Molenaar

  Jephta Dullaart

  Programmaleider
  Erfgoed Deal
  Jephta Dullaart

  Ivor de Baat

  Stafmedewerker En Projectleider
  Stichting het Utrechts Landschap
  Ivor de Baat