Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Beurs MONUMENT verzet naar 6 t/m 8 oktober


MONUMENT
2020, dat medio mei gelijktijdig met de beurs RENOVATIE zou plaatsvinden in de Brabanthallen in Den Bosch, is vanwege de corona-uitbraak door organisator 54events verzet naar dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober 2020.

54events besloot hiertoe na intensief overleg met diverse stakeholders. In plaats van in mei, zullen MONUMENT en RENOVATIE nu plaatsvinden tijdens de Nationale Energie Week, gelijktijdig met onder meer Vakbeurs Energie en de beurs PREFAB - ook evenementen van 54events in die week.

“Men ziet de voordelen”

Directeur Fedde van der Woude: “Wij hebben maar één belang en dat is om op verantwoorde wijze een succesvol evenement neerzetten, zowel voor onze exposanten als voor onze bezoekers. Dat verliep voorspoedig. Zo registreerden zich al bijna 2.000 geïnteresseerden voor een bezoek aan de beurs in mei.”

“Bij onszelf, maar ook bij een aantal exposanten, groeide echter met de dag de twijfel over de wenselijkheid van de geplande beursdata. Voor onze exposanten en andere partners vonden wij het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen. Vandaag hebben wij dan ook iedereen persoonlijk geïnformeerd.”

“We ontvingen daarbij gelukkig vooral positieve reacties. Men ziet ook de vele voordelen van deze combinatie met onze najaarsbeurzen. Thema’s als renovatie, restauratie en verduurzaming liggen nu eenmaal in elkaars verlengde. En de toepassing van prefabricage neemt ook in de renovatiesector snel toe.”

“Snel duidelijkheid gekregen”

Ward Roefs van PPG, exposant op MONUMENT: “In deze bizarre tijden wilden wij vooral duidelijkheid. Die hebben we gelukkig snel gekregen en verplaatsen had ook onze voorkeur. Deze oplossing klinkt uitstekend. Zo komen vele professionals dit jaar alsnog in aanraking met de Nederlandse erfgoedsector en gaan we daar flink ons netwerk vergroten.”

“Een logische keuze”

Monique Vos van FAAY, lid van de adviesgroep van zusterbeurs RENOVATIE, sluit zich hierbij aan: “FAAY is koploper als het gaat om de toepassing van prefabricage. Wij zijn zowel actief in renovatie als in de nieuwbouwsector en staan zelf ook als exposant op PREFAB in oktober. De keuze om de beurzen tegelijk te organiseren is een hele logische.”

Bezoekers die zich reeds voor een bezoek aan MONUMENT (en RENOVATIE) hebben aangemeld, hoeven zich niet nogmaals aan te melden en zijn persoonlijk - aanvullend - geïnformeerd. Wie zich nog niet voor een bezoek registreerde, kan dit doen vanaf maandag 3 augustus.  

Nationale Energie Week

De Nationale Energie Week vindt plaats van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober 2020. Tijdens deze week vinden onder meer van 6 t/m 8 oktober Vakbeurs Energie en de vakbeurzen PREFAB, Industrial Heat & Power, Zero Emission | Ecomobiel, RENOVATIE en MONUMENT plaats - in de Brabanthallen in Den Bosch.

Daarnaast organiseren diverse partners er side-events, waaronder de Energy Storage Day, het Nederlands Warmtepompencongres en de Europese kampioenschappen Technische Isolatie. Thema is ‘Samenwerken in Transitie’ en naar schatting zullen dit jaar bijna 600 exposanten en partners zich presenteren.

Ga terug