Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

770 miljoen extra nodig voor Rijksmonumenten

De komende tien jaar is 770 miljoen euro extra nodig voor restauraties van rijksmonumenten die geen woonhuis zijn. Het gaat om kerken, kloosters, molens, vuurtorens en boerderijen met een grote cultuur-historische waarde.

Lees meer...

‘Monumenten maken sterke vlucht naar voren’

Woningcorporaties hebben meer karakteristieke en monumentale woningen in bezit dan vaak gedacht. Wat moet er gebeuren om ze te verduurzamen?

Lees meer...

'Je kunt niet zo maar overal dubbel glas in zetten'

Er zijn volop mogelijkheden om enkel glas in monumenten op een passende manier te vervangen door beter isolerend glas, maar elk monument is anders en vraagt zijn eigen oplossing.

Lees meer...

Throwback: de beurs op met redacteur Henk Wind 

Het is al weer even geleden, maar we blikken nu eenmaal met veel plezier terug op die geslaagde editie van de vakbeurs MONUMENT, afgelopen mei in de Brabanthallen. Onze redacteur Henk Wind was er ook een dagje en deed verslag van zijn observaties!

Lees meer...

‘Historische panden vragen ander type schilder’

Onderhoud aan vooroorlogse panden vraagt specifieke deskundigheid. Houtrot komt veel voor, vaak als gevolg van verkeerd uitgevoerd onderhoud. “Vooral particuliere eigenaren zijn zich daar onvoldoende van bewust”, constateert Marc Vogel van Sibbing Schilderwerken.

Lees meer...

‘Inspectie onmisbaar bij plannen voor bestaand vastgoed’

Een focus op het bestaande is wat Nebest, exposant op MONUMENT 2024, kenmerkt. Niet voor niets ligt de basis van het bureau in het uitvoeren van inspecties. Die zijn onmisbaar bij onderhoud, renovatie, restauratie en transformatie.

Lees meer...

Tips voor onderhoud en restauratie

Goed onderhouden van een monument bespaart kosten, maar voorkomt ook schade en verval. Monumenten.nl zette tips voor restauratie en onderhoud op een rij, inclusief specialisten die het werk kunnen uitvoeren.

Lees meer...

‘Inspecties voorkomen schade en vervanging’

Monumentenwacht speelt een belangrijke rol in het onderhoud van gebouwen. De inspecties van deze organisatie zijn belangrijk om groot onderhoud en vooral vervanging van onderdelen te voorkomen. Dat bespaart kosten, maar is ook essentieel voor het behoud van de originaliteit van monumenten.

Lees meer...

‘Kwaliteit is meer dan een laagje verf’

Schilderen is een belangrijke onderhoudsactiviteit bij monumenten. Schildersbedrijf De Jongh, exposant op MONUMENT 2025, verricht veelzijdig restauratiewerk, maar ook regulier onderhoud van vooral monumenten, vertelt directeur Richard van Mierlo.

Lees meer...

Vakbeurzen in Den Bosch onderstrepen positief marktsentiment rondom onderhoud, renovatie en biobased bouwen

Behoud en verduurzaming van bestaand vastgoed en de toekomst van biobased bouwen: daar draaide het om, vorige week in de Brabanthallen in Den Bosch. Matchmaker in de energietransitie 54events uit Breukelen organiseerde er, voor de tweede keer in deze combinatie, de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW.

Lees meer...