Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Transformatie: wonen en werken in Martinuskerk

BOEi draagt de Martinuskerk in Schellinkhout over aan twee liefhebbers van religieus erfgoed, die er zullen gaan wonen en werken.

Lees meer...

Rietdekker Slager NCE-Erfgoedstudent 2023

NCE-voorzitter Simon Angel, tevens juryvoorzitter, heeft de titel NCE-Erfgoedstudent 2023 uitgereikt aan rietdekker NCE-student Arend-Jan Slager.

Lees meer...

Nieuwe podcastserie over Post 65-erfgoed

Het derde seizoen van podcastplatform Platte Grond staat, met medewerking van RCE, geheel in het teken van jong erfgoed uit de periode 1965-1990.

Lees meer...

Herinneringsboek voor bewoners van monumenten

Monument en Media helpt bewoners van monumenten bij het maken van een herinneringsboek, met aandacht voor het persoonlijke leven in een monument.

Lees meer...

Structurele aanpak voor herbestemming kerken

De herbestemming van een kerk is steeds een project op zich. COUP werkt met Witteveen+Bos aan een meer seriematige aanpak en oprichting van een fonds.

Lees meer...

Project: renovatie monumentale buurt De Punt

In de monumentale buurt De Punt in Amsterdam-Noord renoveert Lieven de Key 348 woningen en 8 bedrijfsruimten. Dat gaat in totaal om 31 woonblokken.

Lees meer...

3 miljoen subsidie herbestemming toegekend

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft dit jaar € 3 miljoen subsidie toegekend om herbestemming van monumenten te stimuleren.

Lees meer...

Infrarood-verwarming voor duurzame monumenten

Infrarood-verwarming kan helpen bij verduurzaming van monumenten. Er zijn vele mogelijkheden om IR-verwarming te integreren in het interieur.

Lees meer...

Laten we zuinig zijn op ons erfgoed: Word Erfgoedvriend

Cultureel erfgoed is kwetsbaar. Er liggen altijd bedreigingen op de loer. Bij stichting Nederland Monumentenland maakt men zich sterk voor het behoud van de monumenten in Nederland.

Lees meer...

RCE in mei prominent aanwezig op beurs MONUMENT

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is deelnemer aan de beurs MONUMENT 2023. De RCE is standhouder en draagt bij aan het kennisprogramma.

Lees meer...