Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Divers ambachtelijk werk op de beursvloer

Op de beursvloer werden diverse ambachtelijke technieken in de praktijk getoond. Van leidekker tot houtwerk en decoratieschilderwerk.

Lees meer...

Restauratiewerk van kloostermop tot vormsteen

Een bijzondere collectie historische bakstenen was te zien in de stand van Zilverschoon Randwijk, dat zich gespecialiseerd heeft in restauratiestenen.

Lees meer...

Oplossing voor veilig onderhoud van daken

Flesst Valbeveiliging had voor zijn product een passende entourage gekozen: een historische Volkswagen-pickup, met daarop verschillende daken.

Lees meer...

Historische gereedschappen voor het voetlicht

De Vereniging Ambacht en Gereedschap toonde bijzondere gereedschappen, waaronder een machine om scharnieren in te laten in het houten kozijn.

Lees meer...

RCE ontvangt publiek in historisch interieur

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed was kennispartner en standhouder op de beurs. De stand van RCE trok aandacht door het historisch interieur.

Lees meer...

RENOVATIE en MONUMENT als vanouds

Van 17 tot en met 19 mei vonden in de Brabanthallen de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Eindelijk, want corona gooide herhaaldelijk roet in het eten. Beursmanager Wendy van de Geijn van organisator 54events maakt de balans op: “De schade is ingehaald. Voor onze bezoekers en exposanten was het een weerzien als vanouds.”

Lees meer...

Monuglas: Verduurzamen monument gaat om balans in isolatie (advertorial)

Mede door de klimaatdoelstellingen en stijgende energieprijzen heeft het verduurzamen van monumenten een vlucht genomen.

Lees meer...

Restauratievoegwerk: veelzijdig specialisme

Voor restauratievoegwerk zijn specialistische kennis en technieken nodig. Steensoorten, mortelsoorten, kleuren en voegen verschillen bij monumenten.

Lees meer...

Aanpak schilderwerk volgens restauratieladder

Leden van OnderhoudNL Restauratieschilders laten op het Ambachtenplein hun vaardigheden zien, maar ook hoe ze werken volgens de restauratieladder.

Lees meer...

Kolenvuur brandt voor behoud van monumenten

Kunstige hekwerken, zware gehengen, geklonken bruggen en het vergulde haantje op de toren. Het zijn allemaal voorbeelden van ambachtelijk smeedwerk.

Lees meer...