Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Partnernieuws! 54events neemt deel aan Routekaart Verduurzaming Monumenten

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we deelnemen aan de Routekaart Verduurzaming Monumenten. Maar waarom is deze stap zo belangrijk voor ons?

Lees meer...

Project: Kröller-Müller gaat uitbreiden

Het Kröller-Müller Museum heeft ambitieuze uitbreidingsplannen. Uitbreiding van het gebouw is nodig om meer ruimte te scheppen voor de collectie, die van wereldniveau is en waarvan nu noodgedwongen grote delen in depot blijven.

Lees meer...

Kasteel de Haar is mooiste monument

Van alle monumenten en andere publiekstoegankelijke gebouwen vindt de Nederlander Kasteel de Haar het mooist. Het kasteel bij Utrecht wint het hiermee van Kunstmuseum Den Haag en Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Lees meer...

‘Toekomst Religieus Erfgoed’ krijgt vervolg

Acht landelijke partners hebben getekend voor het vervolg van de gezamenlijke nationale kerkenaanpak in Nederland. Deze aanpak wordt sinds 2018 succesvol gevoerd onder de noemer Programma Toekomst Religieus Erfgoed.

Lees meer...

Monumentenwacht in beeld bij Bovenkerk

RTV Oost bracht het werk van Monumentenwacht in beeld aan de hand van een inspectie van De Bovenkerk in Kampen. Inmiddels is de restauratie van dit ‘grootste monument van Noordoost-Nederland’ van start gegaan.

Lees meer...

Afwegingskader voor vergunning verduurzaming

Om gemeenten te ondersteunen heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een geïllustreerd afwegingskader opgesteld over de verduurzamingsingrepen bij (woonhuis)monumenten.

Lees meer...

Groot Tuighuis wint Erfgoed Duurzaamheidprijs

Het onlangs verbouwde en verduurzaamde nieuwe Erfgoedcentrum in Den Bosch is in de categorie zakelijk de winnaar geworden van de Erfgoed Duurzaamheidsprijs 2023.

Lees meer...

15 miljoen extra voor grote monumenten

Staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media) stelt € 10 miljoen beschikbaar voor de restauratie van het aquarium van Artis. De Bovenkerk in Kampen ontvangt € 1,2 miljoen als eenmalige bijdrage aan noodzakelijk onderhoud.

Lees meer...

Eigenaren monumenten verwachten investeringen

Nagenoeg alle eigenaren van monumenten (96%) verwachten dat zij, los van verduurzamingsinvesteringen, de komende 5 jaar moeten investeren in het monument.

Lees meer...

Regeling subsidie herbestemming weer geopend

Eigenaren en belanghebbenden kunnen nog tot en met 30 november subsidie aanvragen vanuit de Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten (de herbestemmingsregeling).

Lees meer...