Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Installatie versus Monument centraal op studiedag

De energietransitie zonder installaties? Ondenkbaar. Maar het aanbrengen van installaties staat soms op gespannen voet met erfgoedwaarden. De WTA Nederland-Vlaanderen houdt er op 19 april een studiedag over.

Lees meer...

RVO houdt webinar over subsidieregeling DUMAVA

RVO houdt op 21 maart een webinar over de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed, gericht op eigenaren en verduurzamers van scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen en monumenten.

Lees meer...

De cijfers: monumenteigenaren verduurzamen verder

Zonnepanelen, beter glas, kierdichting en de (hybride) warmtepomp: monumenteigenaren gaan door met verduurzamen. Gezamenlijk doel is een CO2-reductie van 40% in 2030.

Lees meer...

Een monument verwarmen met waterstof: Eusebiuskerk

Gezamenlijk met de Hogeschool Arnhem Nijmegen is een living lab gestart, met als doel om een waterstofbrander operationeel te krijgen.

Lees meer...

Een monument verwarmen met een warmtenet

Warmtenetten kunnen een goede oplossing vormen voor het verwarmen van monumenten en waar nog geen warmtenet is, kan een  monument fungeren als katalysator voor de aanleg ervan, betoogt Platform Energie voor Elkaar.

Lees meer...

Een monument verwarmen met infrarood

"Wie van verwarmen met een gasketel overstapt op verwarmen met hoog rendement infrarood-panelen, kan forse kostenbesparingen van 30 tot 50 procent verwachten."

Lees meer...

Een monument verwarmen met een warmtepomp

TEON brengt warmtepompen op de markt die met het natuurlijke koudemiddel iso-butaan werken. Daarmee is een bereik mogelijk tot 80 ˚C en dus ook rechtstreekse bereiding van warm tapwater.

Lees meer...

Frank Mietes van Alles over Waterstof: 'Grootste bottleneck is de aanvoer'

Er gebeurt van alles op het gebied van waterstof. Maar wie zijn monument nu al wil verwarmen met waterstof, zal dat zelf moeten organiseren. ​

Lees meer...

Tijdschrift RCE zoomt in op raamisolatie

Het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed duikt in de afwegingen die moeten worden gemaakt voor het isoleren van vensters in monumenten. Hilde van Meeteren, adviseur architectuurhistorie bij de RCE, omschrijft uitgebreid de diverse aandachtspunten.

Lees meer...

Aanmelding Van Vollenhovenprijs geopend

Het is weer mogelijk om een herbestemmingsproject voor de Pieter van Vollenhovenprijs aan te dragen. De prijs voor een particulier of organisatie die de uitdaging is aangegaan om een monument te behouden door het een nieuwe bestemming te geven.

Lees meer...