Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Nationaal Monumentencongres 3 november 2022

Het Nationaal Monumentencongres vindt dit jaar plaats op 3 november in Fort Voordorp in Groenekan (vlakbij Utrecht). Een kans om collega’s uit de erfgoedsector weer te ontmoeten.

Lees meer...

Project: transformatie ENKA-Kantinegebouw

In het voormalige ENKA-Kantinegebouw in Ede (1951) is basisschool ‘De Ontdekking’ geopend. Het Rijksmonument is bijna energieneutraal geworden.

Lees meer...

115 miljoen voor instandhouding monumenten

Er is dit jaar voor 114,9 miljoen euro aan subsidies toegekend voor de instandhouding van rijksmonumenten, waarvan 46,6 miljoen voor woonhuizen.

Lees meer...

Monumentale villa’s gaan op waterstofnetwerk

In Lochem worden in oktober tien monumentale villa’s op een waterstofnetwerk aangesloten. Deze praktijktest gaat minimaal drie jaar duren.

Lees meer...

Subsidie voor maatschappelijk vastgoed

Voor de nieuwe subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is € 150 miljoen beschikbaar gesteld. Dit geldt ook voor (rijks)monumenten.

Lees meer...

Monumentale Gentiaanbuurt aardgasvrije wijk

De Gentiaanbuurt is de eerste aardgasvrije bestaande wijk in Amsterdam. De monumentale woningen zijn grondig gerenoveerd en gerestaureerd.

Lees meer...

Project uitgelicht: museum Schoenenkwartier

Het Schoenenkwartier is een nieuw museum en kenniscentrum. Het is gehuisvest in een rijksmonumentaal complex dat is getransformeerd en uitgebreid.

Lees meer...

Kolonien Weldadigheid ontvangen Erfgoedlabel

De Koloniën van Weldadigheid hebben het Europees Erfgoedlabel in ontvangst mogen nemen. Op 13 juni vond de officiële award ceremony plaats in Brussel.

Lees meer...

Inspectie publiceert Monument en overtreding

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed heeft 'Monument en overtreding. Handreiking voor gemeenten bij strafrechtelijke handhaving' gepubliceerd.

Lees meer...

Drie finalisten voor OMD Groene Sleutel

Het Elevatorhuis in Rotterdam, het Oldschool Hotel in Winterswijk en de watertoren De Reusch in Schimmert zijn de finalisten voor De Groene Sleutel.

Lees meer...