Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2018

Monument in de spotlight: Stadhuis van Utrecht

Het stadhuis van Utrecht wordt grondig gerestaureerd om weer echt een blikvanger en visitekaartje van de stad te worden.

Lees meer...

Actualiteit uit de erfgoedsector: de Erfgoed Deal

Wie de beleidsbrief Erfgoed telt heeft gelezen, kwam een passage tegen over de zogenaamde 'Erfgoed Deal'. Wat betekent deze Erfgoed Deal eigenlijk?

Lees meer...

Nederland Monumentenland aan het woord...

Marlo Reeders is directeur van Stichting Nederland Monumentenland (NML): "Dit is precies wat wij willen zien in de erfgoedsector: een fysieke plek om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Nationaal Restauratie Centrum

Agnes van Alphen van het Nationaal Restauratie Centrum: "wij bieden korte bij- en nascholingscursussen aan over restauratietechnieken en monumentenzorg."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Isoglas achterzetramen

Laura de Nijs van ISOGLAS: "wij kiezen voor vakbeurs MONUMENT omdat we ons specifiek richten op de restauratie van monumentaal erfgoed. En dat doet MONUMENT ook."

Lees meer...

Monument in de spotlight

Het Jongerius complex van villa, tuin en kantoor is een architectonisch hoogstandje in een stijl die een eigenzinnige mix is van het Moderne Bouwen en on-Nederlandse art-deco motieven.

Lees meer...

Exposanten aan het woord: RIGO Verffabriek – lijnolie standverf

Henriette van Westerhoven van RIGO verffabriek: "Lijnolie standverf beleeft een opmarsBij monumenten hoort lijnolieverf dat zich al honderden jaren bewezen heeft als beschermer van houtOp vakbeurs Monument mogen onze TOPLIN Lijnolie standverven niet ontbreken. Op dit evenement zullen wij ons hoogstandje TOPLIN Aqua presenteren aan een ieder die zich bezighoudt met huidig en toekomstig erfgoed."

Lees meer...

Exposanten aan het woord: Heuker Beheer

Michel Forster: "Wij gaan naar MONUMENT om kathodische bescherming van staal in metselwerk te promoten. Ons bedrijft specialiseert zich in het herstel van vloeren, zowel gemetseld als in beton. Op de beurs gaan we een troggewelf nabouwen (in papier) om te laten zien hoe we het staal in gemetselde gewelven herstellen en beschermen."

Lees meer...

Wat doet partner NCE op MONUMENT?

Tijdens vakbeurs MONUMENT verzorgt het Nationaal Centrum Erfgoedopleiding (NCE) een speciaal dagprogramma voor jongeren die nu een allround (mbo) bouwopleiding volgen.

Lees meer...

Fiscale aftrek wordt subsidieregeling

In oktober stemde de Tweede Kamer in met een wetswijziging waarmee de fiscale aftrek voor uitgaven aan monumentenpanden met ingang van 1 januari 2019 wordt vervangen door een subsidieregeling.

Lees meer...