Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Nederland Monumentenland aan het woord...

Een interactieve deelsessie tijdens het laatste Nationaal Monumentencongres afgelopen november in Amersfoort

Marlo Reeders is directeur van Stichting Nederland Monumentenland (NML): "Dit is precies wat wij willen zien in de erfgoedsector: een fysieke plek om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Onze core business is verbinden en daarom zijn we buitengewoon enthousiast over de vakbeurs MONUMENT."

"Als directeur van NML ben ik heel erg benieuwd naar het aanbod. Heel goed dat duurzaamheid zo'n belangrijke plek krijgt op de beurs. Het is een actueel en relevant onderwerp, dat soms ook schuurt. Er zit spanning tussen behoud van monumentale waarden en verduurzaming van een oud gebouw. Het vergt creativiteit om hier oplossingen voor te bedenken. Prachtig dat MONUMENT een plek wordt waar bezoekers specialistische kennis en inspiratie kunnen opdoen. Het is een onderwerp waar veel over wordt gesproken, maar waarvan het nog belangrijker is om het in de praktijk te onderzoeken."

"Ik zie de vakbeurs als een mooie aanvulling op de evenementen die er al zijn en door ons georganiseerd worden voor de sector, zoals het Nationale Monumentencongres en het Open Monumentendag weekend. MONUMENT brengt weer andere doelgroepen bijeen. Van meerwaarde is de brug tussen verduurzaming en monumenten. NML zal tijdens MONUMENT een netwerkevent organiseren op woensdagmiddag 15 mei. Dat moet oer-Hollands en dus oergezellig worden, gewoon met bitterballen en blokjes kaas. Een ontspannen manier om elkaar te ontmoeten. Om te kunnen samenwerken en van elkaar te leren, moet je elkaar eerst leren kennen. Ik verwacht dan ook een goede opkomst en hoop dat het een vlucht zal nemen, zodat de sector er sterker van wordt en baat bij heeft.

Stichting Nederland Monumentenland (NML) is het 'huis' waaronder de Open Monumentendagen, het Nationale Monumentencongres en de Erfgoedstem vallen. NML wil de verschillende initiatieven en krachten in de monumentensector bundelen. Het faciliteert verbinding en samenwerking en staat voor een grotere synergie tussen betrokken en bevlogen mensen met een hart voor monumenten.

Website: https://www.nederlandmonumentenland.nl

Ga terug