Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant aan het woord: Nationaal Restauratie Centrum

De aanleg van vloerverwarming in een historisch interieur.

Agnes van Alphen van het Nationaal Restauratie Centrum: "wij bieden korte bij- en nascholingscursussen aan over restauratietechnieken en monumentenzorg. Voor ons is vakbeurs MONUMENT een prachtige gelegenheid om in direct contact te komen met potentiële cursisten: restauratievaklieden en erfgoedprofessionals. De focus op duurzaamheid spreekt ons ook aan, want we hebben twee cursussen die specifiek gaan over dit thema."

Voor ervaren restauratievaklieden hebben we de cursus "duurzaam restaureren voor vaklieden" ontwikkeld. In een interactieve en praktische driedaagse cursus worden vaklieden, voorlieden en uitvoerders breed geïnformeerd over het thema 'duurzaamheid' in de monumentenzorg. Naast theoretische uitleg worden praktijksituaties uitgewerkt en verwerkingsopdrachten uitgevoerd. Op de derde cursusdag brengt de groep een bezoek aan het restauratieproject op Landgoed Reuversweerd in Brummen. Hier heeft het Gelders Restauratie Centrum, waar het NRC nauw mee samenwerkt, een zogenaamde "Erfgoedwerkplaats" ingericht om scholieren, vakmensen en ander geïnteresseerden kennis te laten maken met het restauratievak. Tijdens het bezoek aan het landgoed krijgen cursisten een goed beeld welke duurzame materialen en maatregelen bijdragen aan de levensduur van een monument.
Voor de cursus die op 2 april begint zijn nog enkele plekken beschikbaar."

"Op MONUMENT staat NRC staat met een eigen stand waarin we informatie aanbieden over onze cursussen en onze studieboeken verkopen. Op vorige vakbeurzen vlogen deze boeken als warme broodjes over de toonbank. We gaan er vanuit dat dit straks op MONUMENT ook zal gebeuren."

Meer informatie over het cursusaanbod is te vinden op https://www.restauratiecentrum.nl/cursusaanbod

Ga terug