Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Wat doet partner NCE op MONUMENT?

 

Tijdens vakbeurs MONUMENT verzorgt het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) een speciaal dagprogramma voor jongeren die nu een allround (mbo) bouwopleiding volgen. Op woensdag 15 mei kunnen leerlingen proeflessen volgen en bij standhouders terecht voor materiaal workshops. Hierdoor krijgen de leerlingen een idee wat het inhoudt om verder door te leren voor restauratievakman of -vrouw.

Het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) is in 2013 opgericht om de toekomst van het restauratievakmanschap veilig te stellen. Het NCE werkt nauw samen met de restauratiebranche en het beroepsonderwijs om voor zo veel mogelijk restauratiedisciplines goede opleidingen en keuzedelen te ontwikkelen, die aansluiten bij de beroepspraktijk. 
 
In de aankomende jaren zullen veel gespecialiseerde vakmensen de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en de restauratiebranche verlaten. Daarom is het zo belangrijk om jonge bouwprofessionals te interesseren voor het restauratievak, zodat er straks voldoende vaklieden beschikbaar zijn om onze monumenten met kennis en kunde te restaureren.  
 
Tijdens Vakbeurs Monument verzorgt het NCE een speciaal dagprogramma voor jongeren die nu een allround (mbo) bouwopleiding volgen. Op woensdag 15 mei in de ochtend kunnen bouwleerlingen meedoen aan een lessencarrousel van verschillende restauratiedisciplines die het NCE aanbiedt, zoals timmeren, metselen en voegen. Hierdoor krijgen de leerlingen een idee wat het inhoudt om verder door te leren voor restauratievakman of -vrouw. Daarna kunnen zij bij enkele standhouders op de beursvloer terecht voor materiaal workshops. Ervaren vaklieden en leermeesters staan de jongeren graag te woord over de vele mogelijkheden die de restauratiebranche biedt. 
 
Meer informatie over erfgoed- en restauratieopleidingen is te vinden op www.erfgoedopleidingen.nl.

Ga terug