Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Exposanten aan het woord: Heuker Beheer

Vloerherstel en kathodische bescherming van een monumentaal pand in Scheveningen.

Michel Forster: "Wij gaan naar MONUMENT om kathodische bescherming van staal in metselwerk te promoten. Ons bedrijft specialiseert zich in het herstel van vloeren, zowel gemetseld als in beton. Op de beurs gaan we een troggewelf nabouwen (in papier) om te laten zien hoe we het staal in gemetselde gewelven herstellen en beschermen." 
 
"Wij zijn een specialistisch betonrestauratiebedrijf. De laatste jaren heeft het familiebedrijf zich gespecialiseerd in vloerherstel, met name in troggewelven op staal en betonvloeren. Daarnaast voeren zij kathodische bescherming van vloer- en draagconstructies. “ 
 
Wat is kathodische bescherming van historische gebouwen?  

Forster: “Historische gebouwen zorgen vaak voor een sfeerbeeld in stad of dorp. Veelal staan de gebouwen op een landelijke of plaatselijke monumentenlijst, onderhoud is dan aan strenge regelgeving gebonden. Het metselwerk is bij veel historische gebouwen van een andere kwaliteit dan de huidige nieuwbouw, een groot probleem bij monumentale gebouwen is het corroderen van staal in het metselwerk. Wij brengen dan vaak kathodische bescherming aan om het corroderen van het staal stop te zetten. Dit kan worden toegepast op ring- of muurankers, schieters, brugstaven, doken en troggewelven op staal.” 
 
“Vanaf medio januari 2019 zal een aparte web pagina op de website van Heuker Beheer geplaatst worden met uitleg over de procedure. In voorbereiding op vakbeurs MONUMENT gaan wij een bedrijfsfilm maken over het herstellen van een troggewelf op staal. En onze stand op MONUMENT gaat spectaculair worden!” 

Klik hier om naar de website van Heuker Beheer te gaan. 

Ga terug