Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Programma: Duurzaamheidsmaatregelen voor monumentale woningen: De praktijk door kennispartner het Restauratiefonds

Particuliere eigenaren moeten soms lastige afwegingen maken wanneer zij hun monument willen verduurzamen. In het Monumenttheater spreken op donderdag 16 mei tussen 13.00 en 14.00 daarom twee mensen uit de praktijk: een monumenteigenaar met eigen ervaringen en DuMo adviseur Annelies Lely (Dijkoraad).

Lees meer...

Programma: Workshop Craeft Advies: De monumentale krochten van het omgevingsrecht

In deze workshop bespreekt Jasper Vijfhuizen de steeds complexere wet- en regelgeving in het omgevingsrecht. "Het herbestemmen van monumenten gaat steeds vaker gepaard met niet alleen de zorg voor monumenten maar tevens met de zorg voor een kwetsbaar leefmilieu. We zullen bespreken hoe een efficiënt planproces tot stand komt waarin begrip is voor alle belangen en waarmee we ook ons doel weten bereiken. Tevens kijken we naar welke objectieve kaders het bevoegd gezag stelt en welke subjectieve ruimte daarin is te benutten."

Lees meer...

Programma: bijeenkomst CODE49: Cultureel Ondernemen in Duurzaam Erfgoed

CODE49 is een netwerk van Nyenrode Business Universiteit en ifthenisnow.nl gericht op het behoud en duurzaam gebruik van historische gebouwen met een culturele functie. Mede-initiatiefnemer Birgit Dulski: "In deze bijeenkomst vertel ik over de nut en noodzaak van duurzaam gebruik van historische gebouwen met een culturele functie en leg ik uit hoe het CODE49 netwerk werkt. Daarna is er de mogelijkheid om kennis te maken met leden van het netwerk. Dat zijn culturele ondernemers, overheden, bedrijven en financiële instellingen."

Lees meer...

Monument in de spotlight: Sint Josephkerk in Amsterdam

De Sint Josephkerk in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer staat te boek als de eerste betonnen kerk in Nederland.

Lees meer...

Programma-onderdeel: werkatelier Denktank Innovatieve Verduurzamingskansen door kennispartner NRP DUMO:

Denktank NRP DUMO: “De zoektocht naar technologische en economische oplossingen voor de energietransitie lijkt een doel op zich geworden."

Lees meer...

Programma-onderdeel: ‘Planmatig onderhoud; hoe doe je dat?’ Door kennispartner MonumentenwachtNL & Het Restauratiefonds

Jeroen Twisk van Monumentenwacht Noord-Holland: “Goed onderhoud van een monument vraagt om een planmatige aanpak, daar kunnen wij bij helpen. Maar twee keer per jaar bladeren uit de dakgoot verwijderen hoort daar ook bij. Het kleine onderhoud is van groot belang en kan een eigenaar vaak zelf doen."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Schakel & Schrale, erkend restauratie bouwbedrijf

Vincent Heijker :“Bij Schakel & Schrale zien wij er naar uit om u op vakbeurs MONUMENT meer te vertellen en te laten zien over ons werk aan de hand van echt restauratiebouwmateriaal."

Lees meer...

Maak kans op een Energiescan Monumenten van het Restauratiefonds

Tijdens vakbeurs MONUMENT informeert het Restauratiefonds de beursbezoekers zowel over de financieringsmogelijkheden voor het restaureren en herbestemmen van monumenten, alsook over de financiering van verduurzaming. Om bij de verduurzaming van monumenten zorgvuldig rekening te houden met wat een monument zo bijzonder maakt, is vakkundig advies nodig. 

Lees meer...

In de actualiteit: Monumentensubsidies en Financiering

De afgelopen tijd is er veel veranderd in het subsidiestelstel voor monumenten. Het zal u niet zijn ontgaan dat de monumentenaftrek per 1 januari 2019 is afgeschaft. Er komt een nieuwe regeling voor in de plaats. Het vraagt enige inspanning om goed op de hoogte te blijven van de subsidiemogelijkheden, maar het financiële voordeel is zeker de moeite waard. De adviseurs van Van Draeckeburgh Subsidies en Financieringen praten u graag bij.  

Lees meer...

Programma-aankondiging: mini-cursus ErfgoedAcademie

De ErfgoedAcademie biedt op woensdag 15 mei een mini-cursus aan over de dilemma's die de verduurzaming van monumenten met zich meebrengt. In 2 x drie kwartier leert u duurzaamheidsdilemma's verantwoord te lijf te gaan. De cursus is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar werk met erfgoed te maken heeft, zoals medewerkers bij overheden, provincies, stedenbouwkundigen, adviseurs en architecten. 

Lees meer...