Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Drie finalisten voor OMD Groene Sleutel

Het Elevatorhuis in Rotterdam, het Oldschool Hotel in Winterswijk en de watertoren De Reusch in Schimmert zijn de finalisten voor De Groene Sleutel.

Lees meer...

RCE: afwegingskader isoleren rijksmonumenten

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) gaat eigenaren van monumenten helpen met verduurzaming en ontwikkelt hiervoor een afwegingskader.

Lees meer...

Project uitgelicht: voormalig stadhuis

Schakel & Schrale gaat het voormalige stadhuis op de Markt in Wijk bij Duurstede verbouwen. Het rijksmonument is gebouwd tussen 1662 en 1666.

Lees meer...

Kasteel Hoensbroek het allermooiste kasteel

Hoensbroek mag zich het ‘Allermooiste kasteel van Nederland’ noemen. Een vakjury koos het kasteel uit een top 5 die samengesteld was door ANWB-leden.

Lees meer...

Dwalen door resten van keizerlijk paleis

Utrecht heeft op 2 juni 2022 gevierd dat het 900 jaar stadsrechten heeft én de nieuwste historische attractie van Utrecht is geopend: Paleis Lofen.

Lees meer...

Aantasting van hout stoppen en repareren

Het vele hout maakt monumenten soms ook kwetsbaar. Het hout kan worden aangetast door schimmels, zwammen of houtrot, maar ook door houtworm en boktor.

Lees meer...

Hout onmisbaar materiaal voor restauraties

In monumenten is van oudsher veel hout toegepast. Hout is dan ook onmisbaar bij restauraties. Maar dan wel in de goede soorten en maten.

Lees meer...

Divers ambachtelijk werk op de beursvloer

Op de beursvloer werden diverse ambachtelijke technieken in de praktijk getoond. Van leidekker tot houtwerk en decoratieschilderwerk.

Lees meer...

Restauratiewerk van kloostermop tot vormsteen

Een bijzondere collectie historische bakstenen was te zien in de stand van Zilverschoon Randwijk, dat zich gespecialiseerd heeft in restauratiestenen.

Lees meer...

Oplossing voor veilig onderhoud van daken

Flesst Valbeveiliging had voor zijn product een passende entourage gekozen: een historische Volkswagen-pickup, met daarop verschillende daken.

Lees meer...