Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

MONUMENT 2022 - gratis bezoekersregistratie OPEN

MONUMENT beleeft van 17 tot en met 19 mei haar tweede editie. De vakbeurs biedt een uitgebreid kennisprogramma, waarin vooral het thema verduurzaming volop aan bod komt. De beursvloer biedt een brede scope aan exposanten en er is volop reuring, met onder meer diverse doorlopende demonstraties.

Lees meer...

Setareh Noorani wint Museumtalentprijs 2021

Setareh Noorani is de winnaar van de Museumtalentprijs 2021. De jury verwacht dat zij zal bijdragen aan een brede ontwikkeling van het erfgoedveld.

Lees meer...

Een monument is een eigen boek waard

Een boek of magazine is een waardevolle manier om het verhaal van een monument vast te leggen, te koesteren en door te geven aan het nageslacht.

Lees meer...

Zelfscan duurzaam monument 7000 keer gebruikt

De Zelfscan Duurzaam Monument is in een jaar tijd meer dan 7.000 gebruikt. De Zelfscan biedt snel inzicht in de duurzame mogelijkheden van het eigen monument.

Lees meer...

Nieuw textiel in monumentale interieurs

Met textiele wandbespanningen, gordijnen en meubelstoffering creëert Oostendorp monumentale interieurs zoals die er destijds uit hadden kunnen zien.

Lees meer...

Handgeschilderde behangsels voor buitenplaats

Snijder&CO heeft voor de historische buitenplaats Huize Vennebroek handgeschilderde behangsels gemaakt. Samen vormen ze een ‘kamer in het rond’.

Lees meer...

Regeling instandhoudingssubsidie verandert

Vanaf 1 februari tot en met 31 maart 2022 kunnen eigenaren weer instandhoudingssubsidie aanvragen voor rijksmonumenten die geen woonhuis zijn.

Lees meer...

BOEi maakt jubileumboek over herbestemming

BOEi heeft een boek uitgebracht over 25 jaar herbestemming in Nederland, getiteld ‘KIJK!’. BOEi investeerde in 25 jaar ruim 200 miljoen euro.

Lees meer...

Kerkenvisie: dialoog over de toekomst erfgoed

Welk religieus erfgoed is belangrijk om te bewaren voor de toekomst, waarom en hoe? ‘Kerkenvisie’ blijkt daarbij een zinvol beleidsinstrument.

Lees meer...

Coating zorgt voor beter klimaat in monument

Een muurverf met keramische toevoeging werkt vochtregulerend en warmtereflecterend. Vooral bij monumenten is de coating binnen én buiten nuttig.

Lees meer...