Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Bouw moet weer actief op zoek naar nieuwe klanten

De bouw gaat volgens het EIB afkoelen de komende jaren. Voor bedrijven wordt het dan ook weer des te belangrijker om actief nieuwe klanten te benaderen.

Lees meer...

Isoleren met behoud van vochthuishouding

De vochthuishouding in de gevel vereist aandacht bij isolatie van monumenten. Remmers toont daarvoor op MONUMENT een capillair actief isolatiesysteem.

Lees meer...

Project: transformatie van Hoeve Remstee

Hoeve Remstee in Zoetermeer is een gemeentelijk monument waarvan de schuur onderdak gaat bieden aan vijf woningen. Het woonhuis blijft een woning.

Lees meer...

Podcast over locaties Europees Erfgoedlabel

DutchCulture heeft de podcast ‘Europa om je heen’ gelanceerd over de vier locaties in Nederland die het Europees Erfgoedlabel hebben.

Lees meer...

Cultuurfondsen helpen bij verduurzaming

Diverse samenwerkende fondsen maken het nu mogelijk om ook verduurzaming en herbestemming van gemeentelijke monumenten laagrentend te financieren.

Lees meer...

Rijksmonumentenregister vernieuwd

Het Rijksmonumentenregister is vernieuwd. De modernere uitstraling en opzet dragen bij aan meer gebruiksgemak, met onder meer een beter zoekfunctie.

Lees meer...

RCE biedt handreiking transformatie erfgoed

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft een handreiking ‘Transformeren met cultureel erfgoed’ opgesteld om partijen meer inzicht te geven.

Lees meer...

Project: Voorlopig ontwerp Prinsenhof klaar

Een ontwerpteam onder leiding van BiermanHenket heeft een voorlopig ontwerp gepresenteerd voor het Prinsenhof, met daarin Museum Prinsenhof Delft.

Lees meer...

Meerjarenbrief: De kracht van creativiteit

Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft de meerjarenbrief ‘De kracht van creativiteit / Cultuur midden in de samenleving’ naar de Tweede Kamer gestuurd.

Lees meer...

Handboek kleurenpalet voor behoud Veenhuizen

Gevangenisdorp Veenhuizen is anderhalve eeuw geleden buitengewoon samenhangend vormgegeven. Een handboek met kleurenpalet helpt dat beeld te behouden.

Lees meer...