Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Erfgoedhovenier verbindt historie en toekomst

Terwijl monumentale gebouwen volop beschermd worden, is er voor het bijbehorende groen veel minder geregeld. Erfgoedhoveniers zijn daarvoor onmisbaar.

Lees meer...

Steenhouwers aan de slag met natuursteen

Namens de Vereniging Restauratie Steenhouwers zal Meesters In live-demonstraties van het vak geven op het Ambachtenplein van vakbeurs MONUMENT.

Lees meer...

Ambachtelijk leidekkers tonen vakmanschap

Leden van de Nederlandse Vereniging van Leidekkers laten op het Ambachtenplein zien wat ambachtelijk leidekken inhoudt en wat er bij komt kijken.

Lees meer...

Gebrandschilderd glas als geveldichting

Glas-in-lood en gebrandschilderde ramen zijn de bekendste producten van de glazeniers. Op het Ambachtenplein maken zij hun werk inzichtelijk.

Lees meer...

Ambachtenplein op MONUMENT 2022

7 brancheorganisaties aangesloten bij het GA-Platform Restauratie pakken uit. Geniet van demonstraties van glazeniers, timmerlieden, schilders, voegers, leidekkers, steenhouwers en kunstsmeden en maak kennis met ondernemers, vakmensen en leerlingen.

Lees meer...

Project uitgelicht: Groot Kwartier Den Bosch

MWPO gaat de rijksmonumenten Zusterhuis, Stergebouw en Mariapaviljoen in het Bossche Gasthuiskwartier herontwikkelen voor modern en flexibel werken.

Lees meer...

189 objecten als Rijksmonument Wederopbouw

In totaal zijn in het kader van het aanwijzingsprogramma Wederopbouw 1940-1965 189 objecten en gebouwen aangewezen als rijksmonument.

Lees meer...

Christiaan Braak nieuwe directeur van ERM

Christian Braak is de nieuwe directeur van de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Hij is de opvolger van Walter de Koning.

Lees meer...

RCE zoekt ideeen voor isoleren van monumenten

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) start een innovatiecompetitie voor innovatieve en creatieve oplossingen om monumenten te isoleren.

Lees meer...

Alarmnummer voor scheuren monumentaal plafond

Ja er is een alarmnummer voor scheurende monumentale plafonds. Dat liet Frans Bruin van het Neerlandsch Stucgilde weten aan BN’er Olcay Gulsen.

Lees meer...