Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Dwalen door resten van keizerlijk paleis

Utrecht heeft op 2 juni 2022 gevierd dat het 900 jaar stadsrechten heeft én de nieuwste historische attractie van Utrecht is geopend: Paleis Lofen.

Lees meer...

Aantasting van hout stoppen en repareren

Het vele hout maakt monumenten soms ook kwetsbaar. Het hout kan worden aangetast door schimmels, zwammen of houtrot, maar ook door houtworm en boktor.

Lees meer...

Hout onmisbaar materiaal voor restauraties

In monumenten is van oudsher veel hout toegepast. Hout is dan ook onmisbaar bij restauraties. Maar dan wel in de goede soorten en maten.

Lees meer...

Divers ambachtelijk werk op de beursvloer

Op de beursvloer werden diverse ambachtelijke technieken in de praktijk getoond. Van leidekker tot houtwerk en decoratieschilderwerk.

Lees meer...

Restauratiewerk van kloostermop tot vormsteen

Een bijzondere collectie historische bakstenen was te zien in de stand van Zilverschoon Randwijk, dat zich gespecialiseerd heeft in restauratiestenen.

Lees meer...

Oplossing voor veilig onderhoud van daken

Flesst Valbeveiliging had voor zijn product een passende entourage gekozen: een historische Volkswagen-pickup, met daarop verschillende daken.

Lees meer...

Historische gereedschappen voor het voetlicht

De Vereniging Ambacht en Gereedschap toonde bijzondere gereedschappen, waaronder een machine om scharnieren in te laten in het houten kozijn.

Lees meer...

RCE ontvangt publiek in historisch interieur

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed was kennispartner en standhouder op de beurs. De stand van RCE trok aandacht door het historisch interieur.

Lees meer...

RENOVATIE en MONUMENT als vanouds

Van 17 tot en met 19 mei vonden in de Brabanthallen de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Eindelijk, want corona gooide herhaaldelijk roet in het eten. Beursmanager Wendy van de Geijn van organisator 54events maakt de balans op: “De schade is ingehaald. Voor onze bezoekers en exposanten was het een weerzien als vanouds.”

Lees meer...

Monuglas: Verduurzamen monument gaat om balans in isolatie (advertorial)

Mede door de klimaatdoelstellingen en stijgende energieprijzen heeft het verduurzamen van monumenten een vlucht genomen.

Lees meer...