Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

In de actualiteit: Monumentensubsidies en Financiering

De afgelopen tijd is er veel veranderd in het subsidiestelstel voor monumenten. Het zal u niet zijn ontgaan dat de monumentenaftrek per 1 januari 2019 is afgeschaft. Er komt een nieuwe regeling voor in de plaats. Het vraagt enige inspanning om goed op de hoogte te blijven van de subsidiemogelijkheden, maar het financiële voordeel is zeker de moeite waard. De adviseurs van Van Draeckeburgh Subsidies en Financieringen praten u graag bij.  

Lees meer...

Programma-aankondiging: mini-cursus ErfgoedAcademie

De ErfgoedAcademie biedt op woensdag 15 mei een mini-cursus aan over de dilemma's die de verduurzaming van monumenten met zich meebrengt. In 2 x drie kwartier leert u duurzaamheidsdilemma's verantwoord te lijf te gaan. De cursus is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar werk met erfgoed te maken heeft, zoals medewerkers bij overheden, provincies, stedenbouwkundigen, adviseurs en architecten. 

Lees meer...

Gastcollege van Vincent van Rossem op vakbeurs MONUMENT: mis het niet!

Monumenten-expert en emeritus hoogleraar Vincent van Rossem geeft tijdens vakbeurs MONUMENT op woensdag 15 mei in de middag een college over het belang van monumentenzorg voor de stedenbouwkundige kwaliteiten van onze steden. Van Rossem behoeft bij de meeste bezoekers van vakbeurs MONUMENT geen introductie, maar we kijken graag voorruit naar het optreden van ’s lands bekendste architectuurhistoricus.  

Lees meer...

Mediapartner aan het woord: Erfgoed Magazine

René Donkel, uitgever: "Erfgoed Magazine ondersteunt deze vakbeurs. Een vakbeurs is niet alleen een evenement om standhouders te ontmoeten of kennis op te doen van nieuwe producten en/of diensten. Deze vakbeurs leent zich ook goed om besprekingen en presentaties te volgen. Het zijn dagen om van veel dingen kennis te nemen en te netwerken. Het is dan ook een mooie gelegenheid om weer eens oud- collega’s, kennissen, (oud) opdrachtgevers en bekenden te ontmoeten. Je ziet, een beurs heeft meerdere aspecten om te komen."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Luijtgaarden

"Gaat u uw dak renoveren, restaureren of heeft u onverhoopt (storm)schade? Wij hebben de juiste dakpan en zorgen voor de beste oplossing." Tom Keijzer van Luijtgaarden vertelt graag over de jarenlange ervaring en specialisatie op het gebied van gebruikte dakpannen van het bedrijf. "Of het nu gaat over de verkrijgbaarheid of de toepassing, wij denken ten alle tijden met u mee. Wij ontzorgen." 

Lees meer...

Monument in de spotlight: Westhal Enka in Ede

Op het 40 hectare tellende ENKA-terrein in Ede ligt een bijzonder rijksmonument van 9000 m2: de in 1928 gebouwde Westhal van de kunstzijdefabriek ENKA.

Lees meer...

Programma aankondiging: mini-symposium Monument en duurzaamheid in balans door ERM

Stichting ERM verzorgt op dinsdag 14 mei een mini-symposium over hoe ambities op het gebied van verduurzaming op een goede manier te koppelen zijn aan monumentenbehoud.

Lees meer...

Kennisprogramma: seminar Herbestemmingsopgave religieus erfgoed door BOEi

Kennispartner BOEi organiseert op woensdag 15 mei een seminar over de huidige herbestemmingsopgave van religieus erfgoed in Nederland.

Lees meer...

Mediapartner aan het woord: De Erfgoedstem

“De Erfgoedstem is er vóór en dóór de sector. Dus als er een relevant evenement is voor het vakgebied, zoals vakbeurs MONUMENT dan haken we daar graag bij aan."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Wolters Vastgoedonderhoud

"Wolters is uitgegroeid tot een alleskunner op het gebied van vastgoedonderhoud. En zo willen we ons ook graag presenteren op vakbeurs MONUMENT.".

Lees meer...