Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Monument in de spotlight: Dolhuys Haarlem

In Haarlem is een compleet vernieuwd Museum van de Geest | Dolhuys geopend. Het 700 jaar oude monumentale pand is grondig gerenoveerd en vernieuwd.

Lees meer...

Warmte van een leien dakje in pilotproject

Met een collector verborgen onder de dakbedekking, weet Q-Roof zelfs van een leien dak warmte te winnen. Dat helpt bij verduurzamen van monumenten.

Lees meer...

Slanke achterzetramen met HR++prestatie

Met het nieuwe profiel Proline 32 bereikt Isoglas met achterzetramen een prestatie die gelijk ligt aan HR++glas. In het profiel komt HR-glas 6.6.4.

Lees meer...

OnderhoudNL: kies voor ERM-certificering

Monumenten verdienen een deskundig restauratieschilder. OnderhoudNL promoot ERM-certificering en bevordert deskundigheid onder meer met Kenniskringen.

Lees meer...

Drones helpen inspecteurs van Monumentenwacht

Professionele drones ondersteunen Monumentenwacht Friesland en Drenthe bij inspecties. Ze verminderen het laddergebruik en maken het werken veiliger.

Lees meer...

Monument in de spotlight: ROZ-gebouw uit 1977

De restauratie van het voormalige ROZ-gebouw Maastricht (1977) gaat deze maand van start. Vanaf juni 2021 komen hier werkruimten voor cultuurmakers.

Lees meer...

Nieuwe plek voor historische metaalplastieken

In appartementenblokken op het terrein van de voormalige Christelijke HBS Overvoorde in Den Haag zijn metaalplastieken van Henk Krijger herplaatst.

Lees meer...

Restauratiefonds en Donatus delen kennis

Monumentenverzekeraar Donatus en monumentenfinancier Nationaal Restauratiefonds hebben een manifest ondertekend om hun samenwerking te intensiveren.

Lees meer...

'Zien verduurzamen Doet verduurzamen'

De RCE laat in de videoserie 'Zien verduurzamen Doet verduurzamen' eigenaren aan het woord over verduurzaming van hun monument.

Lees meer...

Boerderijenfonds deelt weer negen ton uit

Het Boerderijenfonds heeft eind 2020 de aanvraag van zes boerderijeigenaren gehonoreerd. Hiermee is een bedrag gemoeid van iets meer dan 900.000 euro.

Lees meer...