Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Eerste Erfgoedvrijwilligersprijs naar Werkgroep Oeffelt en Loerangel

Minister Ingrid van Engelshoven reikte 10.000 euro uit voor educatie, gereedschap, handschoenen en petten aan het vrijwilligersteam.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Restauratie Opleidingsprojecten

Restauratie Opleidingsprojecten (ROP) helpt bij het vinden van een opleidingsplaats vanuit zijn spilfunctie binnen de vakmanschapsopleidingen.

Lees meer...

Nieuwe website duurzaamerfgoed.nl

Lees wat de deelnemers van de Routekaart Verduurzaming Monumenten bedenken, organiseren of onderzoeken om de verduurzaming van monumenten te bevorderen.

Lees meer...

Monument in de spotlight: Kasteel Sterkenburg

Kasteel Sterkenburg in Driebergen-Rijsenburg is een stijlvolle, particulier bewoonde buitenplaats met een rijke geschiedenis. Het rijksmonumentale kasteel werd in de dertiende eeuw gebouwd als woontoren.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Erfgoed Beleving

“Vroeger kwam water niet zomaar uit de kraan, maar was een waterpomp een centrale plek in het dorp. Dat realiseert men zich niet altijd meer.”

Lees meer...

Op zoek naar Faro

Gastcolumn van Alma Hoekstra over erfgoedparticipatie. “Moet de erfgoedprofessional straks buurtbarbecues gaan organiseren?”

Lees meer...

Lancering e-learningplatform Leer je Erfgoed

Een erfgoedbreed e-learningplatform voor vrijwilligers die zich inzetten voor het beheren, toegankelijk en beleefbaar maken van erfgoed.

Lees meer...

Meesterparketteur Saar Berks bepleit eerherstel monumentale vloeren

Monumentale vloeren léven, tonen uitzonderlijk vakmanschap, vertegenwoordigen de geschiedenis van een pand en zijn vaak heel goed te restaureren.

Lees meer...

Exposant aan het woord: RIGO Verffabriek

Lijnolie is een duurzame grondstof voor flexibele verfsystemen. “We vinden in monumentaal werk honderden jaren intacte lijnolieverflagen terug.”

Lees meer...

54events lanceert vakbeurs HOUTBOUW

Tijdens het Nationaal Digitaal Houtbouwcongres 2020, een initiatief van haar mediapartner Het Houtblad, lanceerde beursorganisator 54events HOUTBOUW, een nieuwe vakbeurs die in het teken staat van innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw.

Lees meer...