Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Monument in de spotlight: Sint Josephkerk in Amsterdam

De Sint Josephkerk in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer staat te boek als de eerste betonnen kerk in Nederland.

Lees meer...

Programma-onderdeel: werkatelier Denktank Innovatieve Verduurzamingskansen door kennispartner NRP DUMO:

Denktank NRP DUMO: “De zoektocht naar technologische en economische oplossingen voor de energietransitie lijkt een doel op zich geworden."

Lees meer...

Programma-onderdeel: ‘Planmatig onderhoud; hoe doe je dat?’ Door kennispartner MonumentenwachtNL & Het Restauratiefonds

Jeroen Twisk van Monumentenwacht Noord-Holland: “Goed onderhoud van een monument vraagt om een planmatige aanpak, daar kunnen wij bij helpen. Maar twee keer per jaar bladeren uit de dakgoot verwijderen hoort daar ook bij. Het kleine onderhoud is van groot belang en kan een eigenaar vaak zelf doen."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Schakel & Schrale, erkend restauratie bouwbedrijf

Vincent Heijker :“Bij Schakel & Schrale zien wij er naar uit om u op vakbeurs MONUMENT meer te vertellen en te laten zien over ons werk aan de hand van echt restauratiebouwmateriaal."

Lees meer...

Maak kans op een Energiescan Monumenten van het Restauratiefonds

Tijdens vakbeurs MONUMENT informeert het Restauratiefonds de beursbezoekers zowel over de financieringsmogelijkheden voor het restaureren en herbestemmen van monumenten, alsook over de financiering van verduurzaming. Om bij de verduurzaming van monumenten zorgvuldig rekening te houden met wat een monument zo bijzonder maakt, is vakkundig advies nodig. 

Lees meer...

In de actualiteit: Monumentensubsidies en Financiering

De afgelopen tijd is er veel veranderd in het subsidiestelstel voor monumenten. Het zal u niet zijn ontgaan dat de monumentenaftrek per 1 januari 2019 is afgeschaft. Er komt een nieuwe regeling voor in de plaats. Het vraagt enige inspanning om goed op de hoogte te blijven van de subsidiemogelijkheden, maar het financiële voordeel is zeker de moeite waard. De adviseurs van Van Draeckeburgh Subsidies en Financieringen praten u graag bij.  

Lees meer...

Programma-aankondiging: mini-cursus ErfgoedAcademie

De ErfgoedAcademie biedt op woensdag 15 mei een mini-cursus aan over de dilemma's die de verduurzaming van monumenten met zich meebrengt. In 2 x drie kwartier leert u duurzaamheidsdilemma's verantwoord te lijf te gaan. De cursus is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar werk met erfgoed te maken heeft, zoals medewerkers bij overheden, provincies, stedenbouwkundigen, adviseurs en architecten. 

Lees meer...

Gastcollege van Vincent van Rossem op vakbeurs MONUMENT: mis het niet!

Monumenten-expert en emeritus hoogleraar Vincent van Rossem geeft tijdens vakbeurs MONUMENT op woensdag 15 mei in de middag een college over het belang van monumentenzorg voor de stedenbouwkundige kwaliteiten van onze steden. Van Rossem behoeft bij de meeste bezoekers van vakbeurs MONUMENT geen introductie, maar we kijken graag voorruit naar het optreden van ’s lands bekendste architectuurhistoricus.  

Lees meer...

Mediapartner aan het woord: Erfgoed Magazine

René Donkel, uitgever: "Erfgoed Magazine ondersteunt deze vakbeurs. Een vakbeurs is niet alleen een evenement om standhouders te ontmoeten of kennis op te doen van nieuwe producten en/of diensten. Deze vakbeurs leent zich ook goed om besprekingen en presentaties te volgen. Het zijn dagen om van veel dingen kennis te nemen en te netwerken. Het is dan ook een mooie gelegenheid om weer eens oud- collega’s, kennissen, (oud) opdrachtgevers en bekenden te ontmoeten. Je ziet, een beurs heeft meerdere aspecten om te komen."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Luijtgaarden

"Gaat u uw dak renoveren, restaureren of heeft u onverhoopt (storm)schade? Wij hebben de juiste dakpan en zorgen voor de beste oplossing." Tom Keijzer van Luijtgaarden vertelt graag over de jarenlange ervaring en specialisatie op het gebied van gebruikte dakpannen van het bedrijf. "Of het nu gaat over de verkrijgbaarheid of de toepassing, wij denken ten alle tijden met u mee. Wij ontzorgen." 

Lees meer...