Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Nieuw op de beurs: Advinci Erfgoedmatch

Foto: Pexels

Nieuw op vakbeurs MONUMENT is Advinci Erfgoedmatch. Het bureau vormt de schakel tussen gemeenten en specialisten op het gebied van monumenten en erfgoed.

Advinci is een bureau gespecialiseerd in detachering en dienstverlening. Denise Huntjens, specialist erfgoed en monumenten bij Advinci, merkte al langere tijd dat er steeds meer vraag kwam naar specialisten op haar vakgebied. Dat leidde uiteindelijk tot de oprichting van Advinci Erfgoedmatch, waaraan zij leiding geeft.

De toenemende vraag is volgens haar verklaarbaar uit diverse ontwikkelingen. Enerzijds zijn er sinds langere tijd veel vergunningsaanvragen voor monumenten; anderzijds vragen de energietransitie en de toekomstige Omgevingswet veel kennis en tijd van specialisten.

Advinci Erfgoedmatch wil een brug zijn tussen specialisten en overheden, met name gemeentes. Het kan een breed netwerk van specialisten koppelen aan de vragende partij. Die specialisten kunnen in dienst zijn van Advinci, maar dat zijn ook ZZP’ers en mensen die bij andere bureaus werken.

Het dienstenpakket van Advinci Erfgoedmatch is heel breed, van tijdelijke inhuur in advies, beleid of projecten tot hulp op maat bij ingewikkelde casussen, het opstellen van beleid en aanpassen van verordeningen tot het verzorgen van projecten en bijeenkomsten rond erfgoedthema's.

Kerkenvisie

Vanuit de kant van advisering houdt Advinci zich ook bezig met het opstellen van bijvoorbeeld Erfgoedvisies, gebiedsvisies en Kerkenvisies. Bij dat laatste gaat het over gebouwen die niet meer als kerk fungeren. Wat kan en mag er dan wel? Wie bepaalt dit? En wie betaalt? AdVinci stelt samen met de betrokken partijen een Kerkenvisie op die de toekomst van de kerken beschermt en beschrijft.

Advinci hoopt op de vakbeurs MONUMENT in contact te komen met opdrachtgevers, maar vooral ook met specialisten uit het vakgebied. De indeling van de beurs en de standnummers zullen binnenkort bekend gemaakt worden op de site van MONUMENT.

Ga terug