Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Wie durft: het herbestemmen van een kraan

Het herbestemmen van een kraan is een langlopend traject, maar kan een prijswinnend resultaat opleveren. Wat is daarvoor nodig? 

Lees meer...

Exposant aan het woord: Remmers BV

Het toepassen van een reinigingsproduct, met weinig tot geen milieu-impact, is óók een bijdrage aan het verduurzamen van monumenten.

Lees meer...

Brandveiligheid uitdaging voor monumenteigenaar

Stichting ERM: “Het is heel belangrijk om tijdens restauratie- en onderhoudswerk aan monumenten goede maatregelen tegen brand te nemen.”

Lees meer...

Exposant aan het woord: Flesst

Frank aan de Stegge van Flesst: “Het dak is de verdedigingslinie van het monument. Zit dit niet goed, dan kun je de rest van je monument ook wel vergeten.”

Lees meer...

Monument in de spotlight: LocHal Tilburg

Een mooi STAALtje herbestemming in Tilburg: Van tochtige hal met roestige kolommen tot ‘stad-in-stad’ van internationale allure.

Lees meer...

Integrale aanpak is het succes van herbestemming

Het Boerderijenfonds is een stimulans voor mensen met visie en doorzettingsvermogen op het gebied van duurzame herbestemming van agrarisch erfgoed.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Oostendorp Stoffering

Dirk van Beek houdt van de uitdagingen van het vak interieurstoffering. “En”, zegt hij, “je komt op de mooiste plekken van Nederland.”

Lees meer...

Vooruitblik 2020 met Christian Pfeiffer

Wij kijken met (jong!) Monumententalent 2019, Christian Pfeiffer, vooruit naar belangrijke thema’s die in 2020 in de erfgoedsector gaan spelen.

Lees meer...

Uitdagingen voor de monumentensector

Uitdagingen genoeg in de monumentenwereld. Maar wat zijn de grootste? Wij vragen het de mensen uit de dagelijkse praktijk; dit keer aan Gerhard Kuijt van Donatus Verzekeringen.

Lees meer...

Monument in de spotlight: Huis Barnaart

Huis Barnaart is een imposant Neoclassicistisch herenhuis uit 1808, met een van de eerste Empire-interieurs. Sinds 2016 is het in volle glorie hersteld.

Lees meer...