Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Actualiteit uit de sector: Fiks Nederland!

Niet eerder in de geschiedenis van Nederland staat het land zulke grote ruimtelijke opgaven te wachten. Juist nu is aandacht voor ruimtelijke kwaliteit onmisbaar, maar onze lange traditie van sterke ontwerpkracht staat onder druk. Daarom doen Kunsten'92 en Federatie Ruimtelijke Kwaliteit een dringende oproep aan alle inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden om Nederland bij iedere transitieopgave gezamenlijk een stukje mooier te maken.

Lees meer...

Mediapartner aan het woord: Herenhuis

Didier van Det, bladmanager: “Als grootste publiekstijdschrift gericht op bewoners, eigenaren en liefhebbers van historische panden lijkt Herenhuis op een vakbeurs voor erfgoedprofessionals een vreemde eend in de bijt. Maar niets is minder waar."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Lei Import

Johanna Gruijthuijsen van Lei Import: ’’Met meer dan 25 jaar ervaring in natuurleien is Lei Import specialist op het gebied van leisteen. Ons motto is: advies en begeleiding van A tot Z."

Lees meer...

Monument in de spotlight: Buitenplaats Doornburgh in Maarssen

Buitenplaats Doornburgh ligt langs de Vecht tegen Maarssen aan en is omgeven door een landschappelijk aangelegd park. In de jaren zestig bouwt een orde van Dominicanessen een nieuw kloostercomplex op het landgoed. NRP DUMO-partner MeyerBergman is sinds 2017 de drijvende kracht achter de herontwikkeling van Buitenplaats Doornburgh.

Lees meer...

Actualiteit uit de sector: miljoenen voor Brabants erfgoed

Acht monumenten ontvangen van de provincie Noord-Brabant voor bijna drie miljoen euro aan restauratie-subsidie. De provinciale bijdrage is bedoeld voor de restauratie en instandhouding van rijksmonumenten en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het vervangen of restaureren van daken, gevels en ramen.

Lees meer...

NRP/DUMO: zoektocht naar creatieve koppelkansen voor karakteristieke bebouwing

Jennemie Stoelhorst, programmamanager van NRP DUMO: "Onze partners zijn de initiatiefnemers van een Denktank om kennis en ervaringen met verduurzaming van monumenten in het Groningse gaswinningsgebied te koppelen aan andere duurzaamheidsprojecten in het land. De Denktank wil tijdens vakbeurs MONUMENT de opgedane inzichten en ervaringen delen en tegelijk ook kennis en ideeën ophalen."

Lees meer...

Partner aan het woord: Het Neerlandsch Stucgilde

Anton van Delden, voorzitter van Het Neerlandsch Stucgilde: "Het Stucgilde is in de restauratiesector een betrekkelijk jonge speler. Geboren in 2001 op de voorganger van deze beurs waren wij vanaf het begin prominent aanwezig met een bedrijvige stand waar veel gebeurde, o.a. met live demonstraties over stukadoren in onze Gilde stand. Uiteraard kunnen bezoekers ook dit jaar weer met eigen ogen zien, dat wij net als vorige keren ook hier weer tot grote hoogte zullen gaan stijgen!”

Lees meer...

Exposant aan het woord: Traas Building Care

Stefan Otte van Traas Building Care: "Oude panden lopen risico’s waar nieuwere gebouwen minder tot geen last van hebben. Wij zijn ons gaan verdiepen en specialiseren in het oplossen van aantastingen in en aan monumenten, met name op het gebied van houtwerk en vochtbehandelingen."

Lees meer...

Monument in de spotlight: Paleis Kneuterdijk (Raad van State)

In het voormalig Paleis Kneuterdijk zetelt sinds 1983 de Raad van State. Dit door Keizer Karel V in 1531 opgericht overheidsorganen behoort tot een van de oudste nog bestaande regeringsorganen ter wereld.

Lees meer...

Actualiteit uit de sector: Extra budget voor Rijksmonumenten

Eigenaren van rijksmonumenten zonder woonfunctie kunnen vanaf 1 februari subsidie aanvragen voor kosten van werkzaamheden die bijdragen aan de instandhouding van het rijksmonument.

Lees meer...