Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Project uitgelicht: voormalig stadhuis

Foto: Winfried Leeman

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft Schakel & Schrale de opdracht gegeven voor de verbouwing van het voormalige stadhuis op de Markt. In het rijksmonument, dat tussen 1662 en 1666 is gebouwd, vestigen zich Museum Dorestad en de VVV.

Wethouder Wil Kosterman heeft half mei de sleutel overgedragen aan Schakel & Schrale zodat de verbouwing kon starten. De oplevering staat gepland in maart 2023, waarna medio 2023 het museum en de VVV hun deuren voor het publiek openen.

Museum Dorestad brengt de rijke geschiedenis van Wijk bij Duurstede als historische handelsplaats op bijzondere wijze tot leven gebracht. Om het gebouw hiervoor geschikt te maken, zijn meerdere aanpassingen nodig. Aan de achterzijde van het gebouw komt een uitbouw voor een lift, zodat het museum rolstoeltoegankelijk is. De centrale toegang wordt verplaatst naar de rechterzijkant van het gebouw. Het museum wordt gevestigd op de tweede en derde verdieping.

Trouwlocatie

Het voormalige stadhuis wordt vakkundig gerestaureerd en verduurzaamd. Het monument wordt volledig voorzien van een duurzame installatie en gasloos verwarmd. Op de eerste verdieping van het museum blijft de oude raadzaal als trouwlocatie en op de begane keert de VVV terug.

Om de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken, zijn in onderling overleg duidelijke afspraken gemaakt over de uitvoering van de verbouwing. De Markt wordt zoveel mogelijk vrij gehouden, er komen geen bouwkeet en bedrijfsauto’s te staan. Bouwmaterialen worden aangevoerd via de achterzijde van het gebouw of indien het niet anders kan via de zijkant van het gebouw aan de Markt.

Ga terug