Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Synergie bij zusterbeurzen: RENOVATIE en MONUMENT samen van meerwaarde voor de sector

In Den Bosch vond vorige week editie 6 van de vakbeurs RENOVATIE plaats; voor het eerst in combinatie met MONUMENT. Zevenduizend professionals en vastgoedeigenaren beleefden er een enerverende dag.

Lees meer...

Handgeschilderd behang, opleving van een verdwenen ambacht

Speciaal voor de vakbeurs MONUMENT heeft Snijder&Co een kamergroot behangsel geschilderd. Het kleurrijke behang met vogels is te zien in de stand van de firma Oostendorp (stand A055).

Lees meer...

Monument in de spotlight: Hermitage Amsterdam

Het Amstelhof aan de Amstel uit 1682 is gebouwd als oudevrouwenhuis door de Diaconie van de Nederlands Hervormde gemeente. In 2007 werden de laatste bewoners (inmiddels ook mannen) overgeplaatst naar andere tehuizen. Het gebouw onderging een ingrijpende metamorfose en opende in 2009 haar deuren als dependance van de Hermitage in Sint Petersburg. Onlangs werden 316 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. In 2020 wil het museum van het gas af en als all electric museum verder gaan met eigen energieopwekking.

Lees meer...

In de actualiteit: hoe zit dat nu met zonnepanelen?

Het CBS maakte vorige week bekend dat het aantal zonnepanelen op daken van woningen en bedrijven hard groeit. Maar de regelgeving rond het plaatsen van zonnepanelen wordt door veel bewoners als verwarrend ervaren, helemaal als het gaat om monumenten. Gertjan de Boer, beleidsmedewerker cultuurhistorie en landschap bij Gemeente De Ronde Venen, legt uit hoe het zit.

Lees meer...

Programma: Duurzaamheidsmaatregelen voor monumentale woningen: De praktijk door kennispartner het Restauratiefonds

Particuliere eigenaren moeten soms lastige afwegingen maken wanneer zij hun monument willen verduurzamen. In het Monumenttheater spreken op donderdag 16 mei tussen 13.00 en 14.00 daarom twee mensen uit de praktijk: een monumenteigenaar met eigen ervaringen en DuMo adviseur Annelies Lely (Dijkoraad).

Lees meer...

Programma: Workshop Craeft Advies: De monumentale krochten van het omgevingsrecht

In deze workshop bespreekt Jasper Vijfhuizen de steeds complexere wet- en regelgeving in het omgevingsrecht. "Het herbestemmen van monumenten gaat steeds vaker gepaard met niet alleen de zorg voor monumenten maar tevens met de zorg voor een kwetsbaar leefmilieu. We zullen bespreken hoe een efficiënt planproces tot stand komt waarin begrip is voor alle belangen en waarmee we ook ons doel weten bereiken. Tevens kijken we naar welke objectieve kaders het bevoegd gezag stelt en welke subjectieve ruimte daarin is te benutten."

Lees meer...

Programma: bijeenkomst CODE49: Cultureel Ondernemen in Duurzaam Erfgoed

CODE49 is een netwerk van Nyenrode Business Universiteit en ifthenisnow.nl gericht op het behoud en duurzaam gebruik van historische gebouwen met een culturele functie. Mede-initiatiefnemer Birgit Dulski: "In deze bijeenkomst vertel ik over de nut en noodzaak van duurzaam gebruik van historische gebouwen met een culturele functie en leg ik uit hoe het CODE49 netwerk werkt. Daarna is er de mogelijkheid om kennis te maken met leden van het netwerk. Dat zijn culturele ondernemers, overheden, bedrijven en financiële instellingen."

Lees meer...

Monument in de spotlight: Sint Josephkerk in Amsterdam

De Sint Josephkerk in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer staat te boek als de eerste betonnen kerk in Nederland.

Lees meer...

Programma-onderdeel: werkatelier Denktank Innovatieve Verduurzamingskansen door kennispartner NRP DUMO:

Denktank NRP DUMO: “De zoektocht naar technologische en economische oplossingen voor de energietransitie lijkt een doel op zich geworden."

Lees meer...

Programma-onderdeel: ‘Planmatig onderhoud; hoe doe je dat?’ Door kennispartner MonumentenwachtNL & Het Restauratiefonds

Jeroen Twisk van Monumentenwacht Noord-Holland: “Goed onderhoud van een monument vraagt om een planmatige aanpak, daar kunnen wij bij helpen. Maar twee keer per jaar bladeren uit de dakgoot verwijderen hoort daar ook bij. Het kleine onderhoud is van groot belang en kan een eigenaar vaak zelf doen."

Lees meer...