Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Monument in de spotlight: Westhal Enka in Ede

Op het 40 hectare tellende ENKA-terrein in Ede ligt een bijzonder rijksmonument van 9000 m2: de in 1928 gebouwde Westhal van de kunstzijdefabriek ENKA.

Lees meer...

Programma aankondiging: mini-symposium Monument en duurzaamheid in balans door ERM

Stichting ERM verzorgt op dinsdag 14 mei een mini-symposium over hoe ambities op het gebied van verduurzaming op een goede manier te koppelen zijn aan monumentenbehoud.

Lees meer...

Kennisprogramma: seminar Herbestemmingsopgave religieus erfgoed door BOEi

Kennispartner BOEi organiseert op woensdag 15 mei een seminar over de huidige herbestemmingsopgave van religieus erfgoed in Nederland.

Lees meer...

Mediapartner aan het woord: De Erfgoedstem

“De Erfgoedstem is er vóór en dóór de sector. Dus als er een relevant evenement is voor het vakgebied, zoals vakbeurs MONUMENT dan haken we daar graag bij aan."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Wolters Vastgoedonderhoud

"Wolters is uitgegroeid tot een alleskunner op het gebied van vastgoedonderhoud. En zo willen we ons ook graag presenteren op vakbeurs MONUMENT.".

Lees meer...

Monument in de spotlight: Klooster ter Eem in Amersfoort, neerlands erfgoedhub in wording!

Menig erfgoedprofessional zal er inmiddels wel eens geweest zijn: het Onze Lieve Vrouwe ter Eem Klooster aan de Daam Fockemalaan in Amersfoort. In de afgelopen paar jaar is het oude klooster- en scholencomplex langzaam getransformeerd  naar een heuse 'Erfgoedhub'. 

Lees meer...

Mediapartner aan het woord: nationaal magazine MONUMENTAAL

Paul de Gram, hoofdredacteur: "Bezoekers en standhouders van vakbeurs Monument behoren bij uitstek tot de doelgroep van nationaal magazine MONUMENTAAL. Net als onze lezers hebben zij een warm hart voor monumenten. Niet verwonderlijk dan ook, dat wij als eerste mediapartner zijn geworden van het driedaagse evenement voor erfgoedprofessionals en monumentenliefhebbers." 

Lees meer...

Exposant aan het woord: RIDDER SKINS for Buildings

"Waarom wij meedoen aan vakbeurs MONUMENT? De meeste relaties kennen Ridder Skins for buildings van de bekleding zink, koper, rvs, aluminium en titanium op bijzondere en futuristische gebouwen in Nederland", zegt Rens Lamoen. "Maar op vakbeurs MONUMENT willen we laten zien welk ambacht wij uitvoeren op de historische gebouwen in Nederland en België.

 

Lees meer...

Monument in de spotlight: Kasteel Doornenburg

In de vorige nieuwsbrief besteedden we in deze rubriek aandacht aan Buitenplaats Doornburgh langs de Vecht. Nu richten we onze schijnwerper op een stokoude Gelderse burcht: Kasteel Doornenburg.

Lees meer...

Actualiteit uit de sector: Fiks Nederland!

Niet eerder in de geschiedenis van Nederland staat het land zulke grote ruimtelijke opgaven te wachten. Juist nu is aandacht voor ruimtelijke kwaliteit onmisbaar, maar onze lange traditie van sterke ontwerpkracht staat onder druk. Daarom doen Kunsten'92 en Federatie Ruimtelijke Kwaliteit een dringende oproep aan alle inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden om Nederland bij iedere transitieopgave gezamenlijk een stukje mooier te maken.

Lees meer...