Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Rijksmonumentenregister vernieuwd


Het Rijksmonumentenregister is vernieuwd. De modernere uitstraling en opzet dragen bij aan meer gebruiksgemak, met onder meer een beter zoekfunctie.

Het Rijksmonumentenregister bevat gegevens van alle (63.000) rijks­monumenten van Nederland. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) beheert dit register.

Een belangrijke verandering is de vereenvoudigde zoekfunctie. Deze zorgt ervoor dat sneller de juiste informatie gevonden wordt. Anders dan voorheen wordt de zoekopdracht nu in één veld ingevoerd. Vervolgens kan de informatie op een eenvoudige manier worden gefilterd.

Ook op de afzonderlijke rijksmonumentenpagina’s zijn verbeteringen doorgevoerd. In het nieuwe register is in één oogopslag te zien wat de registergegevens en wat de overige gegevens zijn. Daarnaast is beter te zien welke monumenten bij een complex horen.

Ten slotte is een reeks details in het monumentenregister onder handen genomen om het gebruik gemakkelijker te maken. Zo zijn de belangrijkste functies nu voorzien van iconen.

Ga terug