Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Actualiteit uit de sector: Extra budget voor Rijksmonumenten

Eigenaren van rijksmonumenten zonder woonfunctie kunnen vanaf 1 februari subsidie aanvragen voor kosten van werkzaamheden die bijdragen aan de instandhouding van het rijksmonument.

Lees meer...

Steenhouwerij Maarssen: "alle disciplines in eigen huis"

MONUMENT-deelnemer en exposant Steenhouwerij Maarssen is een moderne en goed geoutilleerde onderneming, die als één van de weinigen in Nederland nog klassiek steenhouwerswerk kan leveren. John van den Heuvel legt graag uit wat het bedrijf zo uniek maakt.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Ornamenten Restauratie Amsterdam

Wil van Kempen van Ornamenten Restauratie Amsterdam: "De kennis over het onderhoud van oude plafonds is niet altijd up-to-date. Best raar, want een degelijk plafond boven het hoofd is toch wel een belangrijke vereiste voor een woning of ruimte."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Arte Constructo

Thomas Goeminne van Arte Constructo: " We zien het als onze taak om deze kennis terug op te nemen en te verspreiden, vooral nu met de toenemende normen waar gezondheid en klimaatzorg primeren. Dit is voor ons een belangrijke reden om deel te nemen aan vakbeurs MONUMENT.”

Lees meer...

Monument in de spotlight: Stadhuis van Utrecht

Het stadhuis van Utrecht wordt grondig gerestaureerd om weer echt een blikvanger en visitekaartje van de stad te worden.

Lees meer...

Actualiteit uit de erfgoedsector: de Erfgoed Deal

Wie de beleidsbrief Erfgoed telt heeft gelezen, kwam een passage tegen over de zogenaamde 'Erfgoed Deal'. Wat betekent deze Erfgoed Deal eigenlijk?

Lees meer...

Nederland Monumentenland aan het woord...

Marlo Reeders is directeur van Stichting Nederland Monumentenland (NML): "Dit is precies wat wij willen zien in de erfgoedsector: een fysieke plek om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Nationaal Restauratie Centrum

Agnes van Alphen van het Nationaal Restauratie Centrum: "wij bieden korte bij- en nascholingscursussen aan over restauratietechnieken en monumentenzorg."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Isoglas achterzetramen

Laura de Nijs van ISOGLAS: "wij kiezen voor vakbeurs MONUMENT omdat we ons specifiek richten op de restauratie van monumentaal erfgoed. En dat doet MONUMENT ook."

Lees meer...

Monument in de spotlight

Het Jongerius complex van villa, tuin en kantoor is een architectonisch hoogstandje in een stijl die een eigenzinnige mix is van het Moderne Bouwen en on-Nederlandse art-deco motieven.

Lees meer...