Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Historische gereedschappen voor het voetlicht


De Vereniging Ambacht en Gereedschap toonde bijzondere gereedschappen, waaronder een machine om scharnieren in te laten in het houten kozijn.

Veel ambachten zijn in de loop der tijd verloren gegaan, nog meer ambachten zijn gemoderniseerd en worden heden ten dage met andere gereedschappen uitgevoerd dan voorheen. De Vereniging Ambacht en Gereedschap bestaat sinds 1991 en heeft ruim 400 leden. Dit zijn allemaal enthousiastelingen van het oude ambacht en de gereedschappen die daarbij gebruikt werden.

De vereniging maakt zich sterk om die te documenteren en vast te leggen, onder meer in een ‘wikitoolia’. Tevens worden er bijeenkomsten georganiseerd met excursies, een veiling, verkooptafels, demonstraties en presentaties.

De standhouders van de vereniging troffen op de beurs een geïnteresseerd publiek en kregen vele vragen te beantwoorden. Onder meer over de machine die in de stand stond. Dat bleek een machine die een sleuf kan maken in een kozijn, waarin een scharnierblad kan worden ingelaten.

Ga terug