Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Monuglas: Verduurzamen monument gaat om balans in isolatie (advertorial)


Mede door de klimaatdoelstellingen en stijgende energieprijzen heeft het verduurzamen van monumenten een vlucht genomen. De focus bij renovatie ligt dus steeds meer op het isoleren van muren, vloeren, daken of gevels waarbij kozijnen worden voorzien van isolatieglas. In balans isoleren is daarbij belangrijk! Niet altijd wordt er bewust gekozen voor een specifieke isolatiewaarde, maar neigt men naar een zo laag mogelijke Ug-waarde. Dit is niet persé nodig is. Sterker nog, een te hoge glasisolatie kan op termijn schade veroorzaken.

Tijdens MONUMENT 2022 legt Monuglas® u graag uit waarom en welke mogelijkheden er zijn om in balans te isoleren. Bezoek de stand B052, Hal 7.

Laagste Ug-waarde niet altijd optimaal

Het niet op elkaar afstemmen van de verschillende isolatiemogelijkheden veroorzaakt over-isolatie. Hierdoor slaat vocht neer op ongewenste plekken, zoals koude muren, met een ongezond binnenklimaat als gevolg. Omdat elk monument uniek is, vraagt dit per situatie om een specifieke aanpak en oplossing. Het is daarom belangrijk bij de start van de renovatie te berekenen wat de meest optimale isolatie-oplossing is, waarbij muur-, vloer-, dak- en gevelisolatie in balans zijn. Op basis van deze berekeningen adviseert Monuglas® de meest optimale glassamenstelling, qua isolatiewaarde én authentieke uitstraling.

“Focus op laagste Ug-waarde voor monumentenglas is onverstandig”

Kies Ug-waarde op maat

Monuglas® put uit meer dan 20 jaar ervaring en kennis op dit gebied. Zij leveren het breedste gamma aan monumentale glasoplossingen. Samenstellingen variëren in u-waarden van 5,8 tot 0,7 w/m2K, diktes van 7 tot en met 16mm en zijn in alle voorkomende authentieke uitstralingen leverbaar. Ook als het letselwerend, inbraakwerend, brandwerend, geluidswerend, zonwerend of UV-werend moet zijn. Zo kan het isolerende glas volledig op maat samengesteld worden, zodat alle energiebesparende maatregelen in balans zijn.

Welke Ug-waarde is geschikt en welke niet? Met Monuglas® kies je de Ug-waarde zelf”

Enkele voorbeelden waar Monuglas® in samenspraak met de architect, adviseur, restauratieaannemer of glaszetter heeft gekeken naar de optimale oplossing zijn Kasteel Ruurlo, Leerfabriek Koninklijke Vereningde Leder (KVL) in Oisterwijk en Raveleijn de Groene Jager in Goes.

MONUMENT 2022

Wilt u hierover meer weten, maak dan een afspraak via monuglas@stolkerglas.nl of loop op 17,18 of 19 mei tijdens MONUMENT 2022 langs bij Monuglas®, standnummer B052, Hal 7, Brabanthallen in Den Bosch. Tot en met maandag 16 mei krijgt u hier gratis een toegangsbewijs.

In Balans isoleren met Monuglas®

Ga terug