Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

RENOVATIE en MONUMENT als vanouds


Van 17 tot en met 19 mei vonden in de Brabanthallen de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Eindelijk, want corona gooide herhaaldelijk roet in het eten. Beursmanager Wendy van de Geijn van organisator 54events maakt de balans op: “De schade is ingehaald. Voor onze bezoekers en exposanten was het een weerzien als vanouds.”

Ian van den Brink van de NVDO sluit zich hierbij aan “Samenwerken is de nieuwe trend en met onze kennissessies speelden wij daar volop op in. Het was lekker druk en we hadden veel aanspraak. We hebben dit gemist!”

Op RENOVATIE presenteerden zo’n 125 exposanten zich, waarmee de beurs 15% groter was dan in 2019. Een flink aantal nog niet eerder op beurzen getoonde technieken en toepassingen waren er te bewonderen. Van de Geijn: “Logisch, want de nadruk ligt bij onze events niet op theoretische vergezichten, maar op praktische oplossingen waar opdrachtgevers en de uitvoerende bouw direct hun voordeel mee kunnen doen.”

“De thematische insteek werkt als een filter en zorgt voor een uitstekende match tussen vraag en aanbod”, vult zij aan. Maurice Kuijpers van PIF Isolatie:  “We voeren interessante gesprekken met de partijen waarvoor wij hier staan, zoals aannemers, coöperaties en het duurzaamheidssegment. Daar zijn we heel tevreden mee.”

MONUMENT beleefde haar tweede editie. Experts van divers pluimage toonden er hun vakmanschap en specialistische oplossingen. Ook deze groep toont zich tevreden.  “We zijn zichtbaar, ook in het programma, en de communicatie om de beurs heen heeft een slag gemaakt. Ik hoor positieve geluiden”, aldus Margriet Boer van exposant en kennispartner Restauratiefonds. Jaap Smits van houthandel Houtex: “We staan hier met 2 klanten en dat werkt heel goed. We zijn heel tevreden met de bezoekersaantallen, maar vooral over de kwaliteit ervan.”

Ook bezoekers zijn te spreken over hun beursbezoek. Zowel het kennisprogramma als het aanbod in de stands wordt door de overgrote meerderheid als (zeer) volledig bestempeld. Bijna 9 op de 10 bezoekers geeft desgevraagd aan het evenement actief binnen hun netwerk aan te bevelen. Met 6.786 professionals en enkele honderden particuliere eigenaren werd het record van 2019 net niet geëvenaard.

In 2023 vinden dezelfde vakbeurzen plaats op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 mei, wederom in de – dan volledig gerenoveerde – Brabanthallen in Den Bosch. Dan vindt voor het eerst gelijktijdig ook HOUTBOUW plaats, de vakbeurs over innovatieve toepassingen van hout en biobased materialen in de bouw.

Ga terug