Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Oplossing voor veilig onderhoud van daken


Flesst Valbeveiliging had voor zijn product een passende entourage gekozen: een historische Volkswagen-pickup, met daarop verschillende daken. Flesst had juist de beurs Monument uitgekozen omdat vooral bij monumenten eisen worden gesteld aan de veiligheid van daken voor onderhoud.

Officieel moet er uiteraard overal veilig worden gewerkt. Maar in de praktijk is er nauwelijks een stok achter de deur om dat af te dwingen. Bij monumenten is dat anders. Daar worden inspecties veelal uitgevoerd door organisaties zoals Monumentenwacht. En dan wordt veilig werken wel een issue.

De oplossing die Flesst op de pick-up presenteerde was een rail die vrijwel onzichtbaar onder de nok wordt aangebracht. De rail is voorzien van loopwagens waaraan kan worden aangelijnd. Eén dun zwart lijntje blijft altijd op het dak en moet bereikbaar zijn vanaf bijvoorbeeld het ladderopstelpunt. Met dat lijntje kan de veiligheidslijn worden bevestigd.

Het systeem werkt dus zonder dakdoorbrekingen en heeft ook nauwelijks inspectie en onderhoud nodig. Ook is er geen jaarlijkse keuring vereist.

Ga terug