Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Project: restauratie Amsterdamse Bostheater

Foto: Jaap Vork

De Gemeente Amsterdam (directie Kunst en Cultuur) heeft Schakel & Schrale opdracht gegeven voor de restauratie en vernieuwing van het Amsterdamse Bostheater.

Het Bostheater, gelegen in het Amsterdamse Bos, is een historisch openluchttheater voor theatervoorstellingen, filmavonden en concerten. Schakel & Schrale restaureert, naar ontwerp van Archivolt Architecten, de tribunes en het podium en realiseert twee nieuwe gebouwen voor kleed- en toiletruimtes, techniek en opslag. De werkzaamheden starten deze winter, zodat het theater in het voorjaar van 2023 weer open kan.

Het Bostheater heeft twee betonnen tribunes, die beschikken over een sierbetonnen afwerklaag. Dit sierbeton is kenmerkend voor het theater. In de afgelopen decennia is behoorlijk veel slijtage ontstaan waardoor restauratie nodig is. Schakel & Schrale herstelt het beton met de juiste technieken en mortelsamenstellingen.

De tribune bij het kleine theater is verzakt en moet daarom worden voorzien van een nieuwe fundering. Schakel & Schrale gaat deze tribune volledig demonteren, inmeten en herstellen en brengt een nieuwe fundering aan.

Podium en nieuwe gebouwen

Het huidige podium bestaat uit verouderde betonplaten en kabelgoten waar alle technische installaties doorheen lopen. Schakel & Schrale brengt nieuwe betonplaten aan met geïntegreerde kabelgoten. De twee nieuwe gebouwen met kleed- en toiletruimtes, techniek en opslag zijn met natuurlijke vormen ontworpen zodat ze mooi opgaan in het boslandschap. In de gebouwen komen nieuwe duurzame installaties en installatievoorzieningen voor alle theatertechniek. De bestrating in de looppaden wordt uitgenomen en opnieuw gelegd en boven de tribunes komen twee grote nieuwe luifels die de huidige luifels vervangen.

Ga terug