Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

De Erfgoedstem: het nieuwsplatform voor en door de erfgoedsector


Als professional in de erfgoedsector óf monumenteigenaar wil je graag op de hoogte blijven van het actuele erfgoednieuws. Denk aan ontwikkelingen rondom beleid, wet- en regelgeving, subsidies, herbestemming, onderzoek en wetenschap, restauratie, verduurzaming en recreatie.

Maar ook achtergrond- en opiniestukken zijn interessant. ‘De Erfgoedstem’ brengt al deze berichten bij elkaar op één nieuwswebsite. Eenmaal per week op donderdag wordt het belangrijkste nieuws tevens gepusht via de gelijknamige nieuwsbrief De Erfgoedstem.

De Erfgoedstem is sinds 2007 hét digitale nieuwsplatform voor de Nederlandse erfgoedsector. Wekelijks vinden talloze berichten, aankondigingen, agenda-items en vacatures vanuit de sector hun weg naar de Erfgoedstem. Daarmee is de Erfgoedstem hét platform voor en door de erfgoedsector. De focus van de berichtgeving van de Erfgoedstem ligt op het ‘onroerend erfgoed’. Daaronder wordt verstaan: gebouwd erfgoed en monumenten (jong en oud), historische interieurs, historische landschappen, stadsensembles, waterwerken en bijvoorbeeld (maritieme) archeologie. Extra aandacht gaat uit naar maatschappelijke vraagstukken waarbij erfgoed een rol kan spelen, zoals bijvoorbeeld klimaatverandering, diversiteit en inclusie en het woningtekort.

Voor wie? De Erfgoedstem is er voor iedereen die vanuit z’n werk, belang of sterke interesse betrokken wil zijn bij gebouwd erfgoed, archeologie en historische landschappen. Het informeren van monumenteigenaren, erfgoedprofessionals en het brede publiek over wat er zich afspeelt in de erfgoedsector is belangrijk om het draagvlak voor, en het behoud van monumenten te vergroten.

Bekijk het laatste erfgoednieuws op erfgoedstem.nl. Aanmelden voor de wekelijkse gratis nieuwsbrief kan hier!

Ga terug