Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Nationaal Monumentencongres 2023

Op donderdag 9 november in het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen


Het Nationaal Monumentencongres 2023 staat in het teken van vernieuwing, innovatie en de zoektocht naar mensen die baanbrekend werk durven te verrichten in de erfgoedsector. Want dit is hard nodig. Uitdagingen in de vorm van personeelstekorten (vooral onder ambachtslieden), te weinig overdracht van kennis en vakmanschap en versnippering in de keten, werpen de vraag op hoe we de monumentenzorg de komende tien jaar draaiend en gezond houden. Daarom is het thema van het Nationaal Monumentencongres 2023 ‘Erfgoedpioniers gezocht’.

Tijdens de plenaire opening zal staatssecretaris Gunay Uslu haar visie geven op het thema 'Erfgoedpioniers gezocht' en de toekomst van de sector. Daarnaast zijn er interessante sprekers, zoals o.a.: Tom Palmaerts over de toekomst van werk en hoe we generatie Z kunnen binden, Paul Bombeld over waterstofinnovaties, Bas Ruyssenaars over mislukkingen die (als leermoment) leiden tot innovaties en Peter van den Bosch en Rob Buren over het toepassen van digitale innovaties in de erfgoedsector. Daarnaast gaan Lyongo Juliana en Erik Noordam in gesprek over het aantrekken van de erfgoedbewakers van de toekomst. Tijdens het Nationaal Monumentencongres zal ook de Monumententalentprijs worden uitgereikt.


Staatssecretaris Gunay Uslu

De Vooravond

Voor wie wil, start het congres dit jaar al op de woensdagavond tijdens de Vooravond van het Nationaal Monumentencongres. Onder het genot van een hapje en een drankje én uiteraard een goed verzorgd diner, maakt men alvast kennis. In de prachtige Koepelkerk volgt aansluitend op het diner een bijzondere preview van het programma van de Erfgoedparade in 2024. De Erfgoedparade is een reizend feest van cultuur, verbinding en verwondering op unieke erfgoedlocaties. Deelname aan deze vooravond is optioneel.

Congres netwerkapp

Het Nationaal Monumentencongres lanceert dit jaar een app met alle informatie die deelnemers tijdens de congresdag nodig hebben. De app is onder andere uitgerust met het volledige programma, persoonlijke programma’s en een plattegrond van het terrein. Daarnaast heeft de app verschillende netwerkfuncties, wat het leggen van sociale contacten deze dag optimaal ondersteunt.

Voor wie?

Het Nationaal Monumentencongres is een jaarlijks terugkerend congres bedoeld voor alle partijen die actief zijn op het gebied van erfgoedzorg en de (her)ontwikkeling en herbestemming van historisch vastgoed in hun landschappelijke of stedelijke context.

Bestel tickets

Bestel tickets voor het Nationaal Monumentencongres 2023 voor €199,95 pp. De ticketprijs is inclusief catering (koffiebreaks, lunch en borrel) en het pendelbusvervoer vanaf treinstation Assen. Bestel tickets: www.monumentencongres.nl/tickets. N.B. Erfgoedvrienden van stichting Nederland Monumentenland krijgen €50,- korting op een regulier ticket. Lees hier meer over op de website van Nederland Monumentenland.

Meer informatie

Lees meer over programma, tijden, sprekers, locatie, vervoer, hotels etc. op monumentencongres.nl
Bekijk de inleidende trailer van het #NMC2023 op https://youtu.be/WwW3MAnwhqo

Ga terug