Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Restaureren met ecologische bouwmaterialen


Juist bij restauratie van monumenten kunnen ecologische bouwmaterialen een belangrijke rol spelen. Met name als het gaat om isolatie, maar ook om afbouw is het belangrijk dat de vochthuishouding van monumenten zo min mogelijk wordt verstoord.

Op de vakbeurs MONUMENT was daarom een speciaal plein met ecologische bouwmaterialen te vinden. Dit plein was een initiatief van Groene Bouwmaterialen in combinatie met de vakbeurs MONUMENT.

Historische gebouwen zijn van oudsher vervaardigd met veelal natuurlijke materialen die dampopen zijn en een vochtregulerende werking hebben. Moderne materialen als cement en thermische isolatie, maar ook synthetische verven hebben daarentegen juist veelal een afsluitende werking. Dat leidt tot heel andere bouwfysische principes. Bij monumenten kan dat leiden tot vochtopeenhoping, schimmels en schade.

Breed assortiment

Groene Bouwmaterialen presenteerde een breed scala aan natuurlijke materialen die aansluiten bij de vochthuishouding van monumenten. Dan gaat het bijvoorbeeld om houtvezelisolatie of hennep, biologische verven maar ook intelligente klimaatfolies waarvan de dampdoorlatendheid afhankelijk is van de omstandigheden.

Ga terug