Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

RCE lanceert de online Erfgoedatlas


De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft een nieuwe online tool gelanceerd, de Erfgoedatlas. Dit is één online plek waar alle kaarten van beschermd en onbeschermd erfgoed samenkomen.

Denk hierbij aan kaarten op het gebied van archeologie, monumenten en landschap. Maar ook luchtfoto’s, kadastrale gegevens en ruimtelijke plannen zijn terug te vinden in de Erfgoedatlas.

De Erfgoedatlas is interessant voor een breed publiek waaronder erfgoed­professionals, beleidsmedewerkers en planologen. Het is nu mogelijk om met een paar klikken het erfgoed van een bepaald gebied inzichtelijk te maken. Daarnaast kunnen er simpele visuele analyses uitgevoerd worden om bijvoorbeeld planschade bij voorbaat te voorkomen.

Informatie zoeken

De Erfgoedatlas is ook interessant voor burgers die nieuwsgierig zijn naar bijvoorbeeld hoeveel Rijksmonumenten hun gemeente telt of informatie zoeken over historische objecten of het landschap in hun omgeving.

De Erfgoedatlas biedt de gebruiker één centrale plek waar de meeste kaartinformatie van de RCE in samenhang is terug te vinden. De atlas stelt de gebruiker in staat om zelf combinaties te maken tussen kaarten en zo op onderzoek uit te gaan en tot nieuwe inzichten te komen.

Ga terug