Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Boerderijenfonds deelt praktijkervaring


Het Boerderijenfonds heeft een digitaal magazine uitgebracht waarin zeven eigenaren van agrarisch erfgoed vertellen over de herbestemming, restauratie en verduurzaming van hun historische boerderij.

Steeds vaker vervalt de agrarische functie van historische boerderijen en komen die, of delen ervan, leeg te staan. Hoe kun je voorkomen dat dit waardevolle erfgoed verdwijnt én tegelijkertijd bijdragen aan een toekomstbestendig platteland? Met het magazine laat het Boerderijenfonds zien wat er in de praktijk mogelijk is, van natuurinclusief landbouwbedrijf tot klooster nieuwe stijl.

Sinds 2020 biedt het Boerderijenfonds financiële ondersteuning voor herbestemmingsprojecten van agrarisch erfgoed. Tot op heden hebben vijfentwintig bijzondere projecten een bijdrage ontvangen uit het fonds. Zeven daarvan worden in het magazine uitgelicht. De eigenaren vertellen hoe ze de herbestemming van hun boerderij hebben aangepakt. Wat zat er tegen en wat viel er mee? En wat is er voor nodig om zo’n omvangrijk project met succes te realiseren?

Ga terug