Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Christiaan Braak nieuwe directeur van ERM

Christian Braak is de nieuwe directeur van de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Hij is de opvolger van Walter de Koning.

Lees meer...

RCE zoekt ideeen voor isoleren van monumenten

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) start een innovatiecompetitie voor innovatieve en creatieve oplossingen om monumenten te isoleren.

Lees meer...

Alarmnummer voor scheuren monumentaal plafond

Ja er is een alarmnummer voor scheurende monumentale plafonds. Dat liet Frans Bruin van het Neerlandsch Stucgilde weten aan BN’er Olcay Gulsen.

Lees meer...

MONUMENT 2022 - gratis bezoekersregistratie OPEN

MONUMENT beleeft van 17 tot en met 19 mei haar tweede editie. De vakbeurs biedt een uitgebreid kennisprogramma, waarin vooral het thema verduurzaming volop aan bod komt. De beursvloer biedt een brede scope aan exposanten en er is volop reuring, met onder meer diverse doorlopende demonstraties.

Lees meer...

Setareh Noorani wint Museumtalentprijs 2021

Setareh Noorani is de winnaar van de Museumtalentprijs 2021. De jury verwacht dat zij zal bijdragen aan een brede ontwikkeling van het erfgoedveld.

Lees meer...

Een monument is een eigen boek waard

Een boek of magazine is een waardevolle manier om het verhaal van een monument vast te leggen, te koesteren en door te geven aan het nageslacht.

Lees meer...

Zelfscan duurzaam monument 7000 keer gebruikt

De Zelfscan Duurzaam Monument is in een jaar tijd meer dan 7.000 gebruikt. De Zelfscan biedt snel inzicht in de duurzame mogelijkheden van het eigen monument.

Lees meer...

Nieuw textiel in monumentale interieurs

Met textiele wandbespanningen, gordijnen en meubelstoffering creëert Oostendorp monumentale interieurs zoals die er destijds uit hadden kunnen zien.

Lees meer...

Handgeschilderde behangsels voor buitenplaats

Snijder&CO heeft voor de historische buitenplaats Huize Vennebroek handgeschilderde behangsels gemaakt. Samen vormen ze een ‘kamer in het rond’.

Lees meer...

Regeling instandhoudingssubsidie verandert

Vanaf 1 februari tot en met 31 maart 2022 kunnen eigenaren weer instandhoudingssubsidie aanvragen voor rijksmonumenten die geen woonhuis zijn.

Lees meer...