Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

RVO houdt webinar over subsidieregeling DUMAVA

Uit de themanieuwsbrief ‘Installatie’


RVO houdt donderdag 21 maart een webinar over de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA), gericht op eigenaren en verduurzamers van scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen en monumenten (mits dat geen woonhuis is).

Tijdens het webinar gaat RVO in op de aanvraagprocedure van de DUMAVA, krijgt de deelnemer informatie over de nieuwe voorwaarden, het beleid voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed tot 2030 en deelt een DUMAVA-aanvrager zijn ervaring met de subsidie. Het webinar duurt van 15.00 tot 16.00 uur.

De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen. Een nieuwe subsidieronde opent op maandag 3 juni 2024 en eindigt op 31 oktober 2024. Wie wil meedingen kan vanaf 20 mei een conceptaanvraag aanmaken en opslaan op Mijn RVO.

Budget

Het totale budget is 237,5 miljoen euro. Daarvan is 166,25 miljoen beschikbaar voor integrale verduurzamingstrajecten. Het subsidiebedrag is minimaal 5.000 euro voor wie 1, 2 of 3 maatregelen uitvoert, en minimaal 25.000 euro bij een integraal project. Een integraal verduurzamingsproject is een maatregelenpakket gebaseerd op een Maatwerkadvies (of een Duurzame Monumenten-advies). In alle gevallen is het maximum 1,5 miljoen euro.

Vereiste verbetering bij monumenten

Voor monumenten moet het maatregelenpakket leiden tot:

  • Een energieprestatieverbetering, gemeten in een vermindering van het primaire energieverbruik met minstens 20%, óf
  • Een energieprestatieverbetering van minstens drie energielabelstappen tot minimaal een 'hoge energieprestatie', ook wel de Renovatiestandaard genoemd

Lees hier meer over de regeling. Inschrijven voor het webinar kan hier.

Ga terug