Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Installatie versus Monument centraal op studiedag

Uit de themanieuwsbrief ‘Installatie’


De energietransitie zonder installaties? Ondenkbaar. Tegelijkertijd staat het aanbrengen van installaties soms op gespannen voet met erfgoedwaarden. De WTA Nederland-Vlaanderen houdt 19 april een studiedag over dit thema in Ede.

De lange ontwikkelgeschiedenis van installatietechniek, maar ook de vele recente en innovatieve technieken (SMART buildings, Gebouw Beheer Systemen) geven meer dan genoeg aanleiding om hier een studiedag aan te wijden, aldus de WTA Nederland-Vlaanderen in de aankondiging van de studiedag Installaties vs. Monument - verleden, heden en toekomst.

“We gaan in op de bouwhistorische waarde van installaties en systemen en de mogelijkheden om deze te integreren in de nieuwe situatie. We nemen jullie mee in de vele afwegingen die gemaakt worden om, in onze tijd, met installatietechnieken erfgoedgebouwen te verduurzamen. We voeren de discussie met erfgoedzorgers en installatie-adviseurs die onze monumenten voorzien van ‘state of the art’ installaties. Ten voordele of ten koste van het monument? En de gebruikers?”

Er worden ook drie projecten uit Nederland en Vlaanderen gepresenteerd, die volgens de organisatoren een goed beeld geven van de complexiteit van inpassing van installaties in een monument. Dat zijn Jachthuis St. Hubertus, een woonhuis in Aalst en het Rommelaere Instituut in Gent.

De studiedag wordt gehouden op 19 april in de Mauritskazerne in Ede. Aanmelden kan hier.

Ga terug