Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

'Zien verduurzamen Doet verduurzamen'

De RCE laat in de videoserie 'Zien verduurzamen Doet verduurzamen' eigenaren aan het woord over verduurzaming van hun monument.

Lees meer...

Boerderijenfonds deelt weer negen ton uit

Het Boerderijenfonds heeft eind 2020 de aanvraag van zes boerderijeigenaren gehonoreerd. Hiermee is een bedrag gemoeid van iets meer dan 900.000 euro.

Lees meer...

Werk op hoog niveau

Advertorial - JVK Daken is een gespecialiseerd ambachtelijk dakbedekkings bedrijf, thuis in in zink-koper-lood en leidekkerswerken, alsmede platte en hellende daken.

Lees meer...

Stad in de spotlight - 775 jaar Haarlem

Omdat de 775e verjaardag van Haarlem niet zo feestelijk werd als het verdiende, zetten wij deze stad met meer dan 1.650 monumenten in de spotlight.

Lees meer...

Eerste Erfgoedvrijwilligersprijs naar Werkgroep Oeffelt en Loerangel

Minister Ingrid van Engelshoven reikte 10.000 euro uit voor educatie, gereedschap, handschoenen en petten aan het vrijwilligersteam.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Restauratie Opleidingsprojecten

Restauratie Opleidingsprojecten (ROP) helpt bij het vinden van een opleidingsplaats vanuit zijn spilfunctie binnen de vakmanschapsopleidingen.

Lees meer...

Nieuwe website duurzaamerfgoed.nl

Lees wat de deelnemers van de Routekaart Verduurzaming Monumenten bedenken, organiseren of onderzoeken om de verduurzaming van monumenten te bevorderen.

Lees meer...

Monument in de spotlight: Kasteel Sterkenburg

Kasteel Sterkenburg in Driebergen-Rijsenburg is een stijlvolle, particulier bewoonde buitenplaats met een rijke geschiedenis. Het rijksmonumentale kasteel werd in de dertiende eeuw gebouwd als woontoren.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Erfgoed Beleving

“Vroeger kwam water niet zomaar uit de kraan, maar was een waterpomp een centrale plek in het dorp. Dat realiseert men zich niet altijd meer.”

Lees meer...

Op zoek naar Faro

Gastcolumn van Alma Hoekstra over erfgoedparticipatie. “Moet de erfgoedprofessional straks buurtbarbecues gaan organiseren?”

Lees meer...