Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

De Erfgoedstem: het nieuwsplatform voor de Erfgoedsector

Ingezonden stuk


Als erfgoedprofessional of monumenteigenaar wil je op de hoogte blijven van het erfgoednieuws. De Erfgoedstem bundelt deze informatie op één platform.

Sinds 2007 is De Erfgoedstem het digitale nieuwsplatform voor de Nederlandse erfgoedsector. Wekelijks worden talloze berichten, aankondigingen, agenda-items en vacatures vanuit de sector gedeeld op De Erfgoedstem en elke donderdag om 14 uur verschijnt de gelijknamige nieuwsbrief met het belangrijkste erfgoednieuws. Hiermee fungeert De Erfgoedstem als platform vóór en dóór de erfgoedsector, want als erfgoed professional of monumenteigenaar wil je graag op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom erfgoed. Denk aan ontwikkelingen op het gebied van beleid, wet- en regelgeving, subsidies, herbestemming, onderzoek, restauratie, verduurzaming en recreatie. Maar ook achtergrondartikelen en opinies komen aan bod.

Onroerend erfgoed

De focus ligt op het ‘onroerend erfgoed’, waaronder gebouwd erfgoed en monumenten (zowel nieuw als oud), historische interieurs, historische landschappen, stadsgezichten, waterwerken en bijvoorbeeld (maritieme) archeologie. Er is ook speciale aandacht voor maatschappelijke vraagstukken waarbij erfgoed een rol kan spelen, zoals klimaatverandering, diversiteit en inclusie, en het woningtekort.

Voor wie?

De Erfgoedstem is bedoeld voor iedereen die vanuit z’n werk, belang of sterke interesse betrokken wil zijn bij gebouwd erfgoed, archeologie en historische landschappen. Het informeren van monumenteigenaren, erfgoedprofessionals en het brede publiek over ontwikkelingen in de erfgoedsector is van belang om het draagvlak voor en het behoud van monumenten te vergroten.

Ga terug