Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

RCE ontvangt publiek in historisch interieur

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed was kennispartner en standhouder op de beurs. De stand van RCE trok aandacht door het historisch interieur.

Lees meer...

RENOVATIE en MONUMENT als vanouds

Van 17 tot en met 19 mei vonden in de Brabanthallen de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Eindelijk, want corona gooide herhaaldelijk roet in het eten. Beursmanager Wendy van de Geijn van organisator 54events maakt de balans op: “De schade is ingehaald. Voor onze bezoekers en exposanten was het een weerzien als vanouds.”

Lees meer...

Monuglas: Verduurzamen monument gaat om balans in isolatie (advertorial)

Mede door de klimaatdoelstellingen en stijgende energieprijzen heeft het verduurzamen van monumenten een vlucht genomen.

Lees meer...

Restauratievoegwerk: veelzijdig specialisme

Voor restauratievoegwerk zijn specialistische kennis en technieken nodig. Steensoorten, mortelsoorten, kleuren en voegen verschillen bij monumenten.

Lees meer...

Aanpak schilderwerk volgens restauratieladder

Leden van OnderhoudNL Restauratieschilders laten op het Ambachtenplein hun vaardigheden zien, maar ook hoe ze werken volgens de restauratieladder.

Lees meer...

Kolenvuur brandt voor behoud van monumenten

Kunstige hekwerken, zware gehengen, geklonken bruggen en het vergulde haantje op de toren. Het zijn allemaal voorbeelden van ambachtelijk smeedwerk.

Lees meer...

Erfgoedhovenier verbindt historie en toekomst

Terwijl monumentale gebouwen volop beschermd worden, is er voor het bijbehorende groen veel minder geregeld. Erfgoedhoveniers zijn daarvoor onmisbaar.

Lees meer...

Steenhouwers aan de slag met natuursteen

Namens de Vereniging Restauratie Steenhouwers zal Meesters In live-demonstraties van het vak geven op het Ambachtenplein van vakbeurs MONUMENT.

Lees meer...

Ambachtelijk leidekkers tonen vakmanschap

Leden van de Nederlandse Vereniging van Leidekkers laten op het Ambachtenplein zien wat ambachtelijk leidekken inhoudt en wat er bij komt kijken.

Lees meer...

Gebrandschilderd glas als geveldichting

Glas-in-lood en gebrandschilderde ramen zijn de bekendste producten van de glazeniers. Op het Ambachtenplein maken zij hun werk inzichtelijk.

Lees meer...