Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Creativiteit gezocht voor duurzame monumenten


De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is op zoek naar innovatieve en creatieve oplossingen om monumenten te verduurzamen, om daarmee CO2-reductie ambities uit het Klimaatakkoord te helpen behalen. Om creativiteit te stimuleren maakt de RCE gebruik van een innovatiecompetitie: de SBIR (Small Business Innovation Research).

De SBIR is een competitie die creatief ondernemers uitdaagt samen nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen voor de aanpak van een maatschappelijk vraagstuk, met financiële ondersteuning van de Rijksoverheid. Samenwerking tussen bedrijven en de creatieve/innovatieve industrie is een must.

In deze uitvraag richten ze zich specifiek op creatieve mogelijkheden op het gebied van het duurzaam verwarmen van monumenten. De oplossingen kunnen nieuwe functies zijn vanuit zowel de high- als de lowtechwereld, aanpakken op het gebied van bewustwording of aansprekende ideeën gericht op de klantreis.

Ondernemende mensen met eigen ideeën, die graag de samenwerking aangaan, kunnen zich melden via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voorstellen indienen kan tot 20 augustus.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is als supporter betrokken bij de beurs MONUMENT.

Ga terug