Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Een monument is een eigen boek waard


Een boek of magazine is een waardevolle manier om het verhaal van een monument vast te leggen, te koesteren en door te geven aan het nageslacht. Monumentenfotograaf Léontine Lamers wil met haar bedrijf Monument en Media eigenaren en bewoners ondersteunen in het proces dat nodig is voor het maken van zo’n boek of magazine.

Boeken en magazines zijn er in vele vormen en verschijningen. Ook de kosten variëren. Maar hoe dan ook is het maken van een boek over een monument een waardevolle investering, zo zegt Léontine Lamers. Als monumentenfotograaf heeft ze veel ervaring met het vastleggen van monumentale panden en vooral de sfeer die monumenten met zich meebrengen. Deze ervaring neemt ze mee in haar nieuwe bedrijf Monument en Media.

Ze biedt eigenaren en bewoners diverse modules aan voor de ondersteuning bij het maken van een eigen boek. Opdrachtgevers kunnen daarbij gebruik maken van haar fotografie, maar kunnen ook kiezen voor andere foto’s. Datzelfde geldt voor het maken van teksten en de vormgeving. Daarbij kan ze ook meedenken over bronnen voor ondersteunende financiering van een uitgave.

Wat Lamers in haar werk belangrijk vindt, is dat de sfeer van een monument. “Ik ga zelden op pad met lampen. Die gebruik ik alleen om een echt donker hoekje uit te lichten omdat je anders niets meer ziet. Verder wil ik het monument vooral zo vastleggen als het is. Ik gebruik een goede lens, met daarop een waterpas. Foto’s horen recht te staan! Verder let ik op de zoninstraling. Dan ga je dus niet op pad met somber weer. En bij het vastleggen van de buitenzijde kies je voor het voorjaar, als de tuin mooi in bloei staat.”

Monument en Media is exposant op MONUMENT 2022. Léontine Lamers vertelt bezoekers daar graag meer over de manier waarop zij bij het maken van een boek kan ondersteunen.

 

Ga terug